Ochii, zona feței ignorată pe perioada verii. Cum faci riduri din cauza soarelui

Monika Baciu |
Data publicării:
ochii - FOTO: Freepik
ochii - FOTO: Freepik

Ochii sunt cea mai neglijată zonă a feței. Asta chiar dacă doamnele și domnișoarele aplică produse cosmetice. Care este cea mai mare greșeală pe care o facem.

Ochii sunt mereu neglijați în timpul verii. Aceștia sunt o zonă a feței pe care trebuie să nu uiți mereu să îți pui cremă de protecție solară.

Odată cu încălzirea vremii, experții le reamintesc oamenilor că odată cu arsurile solare vine și un risc crescut de cancer de piele și să nu uite să protejeze pielea din jurul ochilor.

Unii oameni cred că purtarea ochelarilor de soare, a machiajului sau a unei pălării poate acționa ca o barieră suficientă împotriva soarelui, dar Chartered Chemist și fondator al SOS Serum Skincare, Bruce Green, îi îndeamnă pe oameni să se asigure că poartă SPF în jurul zonei ochilor.

”Cancerul de piele este cel mai des întâlnit pe față și scalp - cea mai subțire zonă de piele de pe corp este reprezentată de pleoapele noastre și poate proveni din lipsa protecției UVA/UVB.

Știm că ochii, în special zona de sub ochi, este predispusă la îmbătrânire prematură, deoarece pielea este mult mai subțire decât pe restul feței. De asemenea, este mai probabil să se ardă, să se deshidrateze și să devină mai uscată prin expunerea la soare decât alte zone ale feței dacă lipsește SPF”, a spus Bruce Green, potrivit Express.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre cum te afectează aerul condiționat. Care este diferența de temperatură optimă

Carcinomul bazocelular, ce este

Carcinomul bazocelular este cel mai frecvent tip de cancer al pleoapelor, a declarat Dr. Ross Perry, director medical al clinicilor de piele Cosmedics www.Cosmedics.co.uk.

”Apare de obicei la nivelul pleoapei inferioare și apare cel mai adesea la persoanele cu pielea deschisă sau deschisă la culoare. Celălalt tip este carcinomul sebaceu. Care apare mai ales la vârsta mijlocie până la adulții mai în vârstă, carcinomul sebaceu este al doilea cel mai frecvent cancer al pleoapei”, a mai spus expertul.

Ochii sunt sensibili și chiar și o cantitate mică de radiații UV poate crește riscul de a dezvolta cataractă sau degenerare maculară, a avertizat Bruce.

Semnele de afectare a ochilor de către soare pot consta în roșeață, ochi înlăcrimați, vedere încețoșată, pleoape crispate, halouri în jurul luminilor, dureri de cap și dureri la clipit.

”Similar arsurilor solare pe piele, poate apărea o durere severă la nivelul ochilor numită fotokeratită, un răspuns inflamator la nivelul corneei, care este reversibil doar dacă leziunile sunt ușoare.”

În timp ce SPF este important de purtat în fiecare zi, tipul de cremă solară pe care o aplicați poate afecta eficacitatea acesteia.

Vezi și: Disomnia, tulburarea de somn cu efect asupra calității vieții. Neliniștea și somnolența exagerată, printre simptome

”O bună cremă de protecție solară va oferi protecție atât împotriva razelor UVA, cât și UVB (cu spectru larg). Valoarea SPF este relevantă și reflectă doar capacitatea unei formule de a proteja împotriva razelor UVB.

UVA pătrunde mai adânc în piele și este asociat cu îmbătrânirea pielii și cancerul, de aceea este imperativ să alegeți o cremă de protecție solară care să aibă un ”spectru larg”.

SPF 50, este potrivit pentru aplicarea pe față și pe corp; este o formulă ușoară concepută ținând cont de sensibilitate și este potrivită pentru utilizarea în jurul zonei ochilor. A fost testat conform sistemului de evaluare a stelelor Boots, primind un rating de cinci stele”, a mai recomandat Bruce.

Deși este important să purtați SPF în fiecare zi, ar trebui să căutați umbra acolo unde este posibil și să evitați soarele în cel mai fierbinte moment al zilei.

”Purtarea hainelor cu mâneci lungi, a pălăriilor și a ochelarilor de soare poate adăuga un strat de protecție solară, dar vă rugăm să nu vă bazați pe acest lucru crezând că nu aveți nevoie de SPF”, a mai spus expertul.

Vezi și: Nisip la rinichi: primul semn de alarmă. Confuzia pe care o fac toți cu infecția urinară. Dumitrache: Există nisipul și sunt mulți pacienți care vin cu acest simptom

Dar, indiferent cât de bună sau eficientă este protecția solară pe care ați cumpărat-o, aceasta va fi la fel de bună ca și aplicarea și reaplicarea ei.

Bruce recomandă aplicarea la fiecare două ore - dacă faci mult înot și transpiri, atunci mai des.

”Dar aplicați generos și uniform pentru cea mai bună protecție posibilă”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel