Octavian Jurma: în multe județe, creșterea infectărilor COVID este de peste 75%

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cercetătorul Octavian Jurma vorbește pe rețelele sociale despre ”imaginea rară a unei țări care arde sub un val de infectări cu o intensitate fără precedent”.

Cercetătorul Octavian Jurma notează, într-una dintre postările sale recente pe rețelele sociale, despre creșterea infectărilor COVID în toate județele țării.

”Imaginea rară a unei țări care arde sub un val de infectări cu o intensitate fără precedent, alimentat de un val de indiferență politică și socială față de pandemie tot fără precedent.

Astăzi este prima zi în care TOATE județele au înregistrat o rată de creștere săptămânală a cazurilor noi (indicatorul APm7) indicatorul de peste 50% față de incidența cumulată din ultimele 30 de zile!

În multe județe creșterea este de peste 75% și chiar peste 100% (vezi tabelul). Această înseamnă că în următoarele 7 zile acel județ va acumula 75% sau 100% din numărul de cazuri acumulat în ultimele 30 de zile (coloana mov) dacă accelerația rămâne constanța!

Astăzi e o zi tristă din mai multe puncte de vedere dintre care cel mai îngrozitor este anunțul asumat politic că județele vor fi lăsate să ardă până la 3 la mie înainte de a se lua orice măsură. Această incidența este echivalentul local a unei incidente cumulate 5,000 de cazuri pe zi vreme de 14 zile!

Această sincronizare incredibilă a curbelor epidemice în toate județele reprezintă și o oportunitate unică să abordăm iarăși pandemia prin măsuri naționale în locul celor locale. Distanță dintre pragurile de incidența între județe se măsoară acum în zile nu în săptămâni și măsurile locale nu mai pot stăvili un incendiul național”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel