OMS, avertisment: imunitatea colectivă nu va opri pandemia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Trecatori
Trecatori

OMS a atras atenția că nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii ca imunitatea colectivă va frâna pandemia de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că nimeni nu trebuie să îşi facă speranţe că imunitatea colectivă va permite frânarea pandemiei de coronavirus, relatează surse citate de agerpres.ro. OMS a reamintit că omenirea este departe de a atinge o asemenea protecţie și că sunt încă multe aspecte necunoscute cu privire la acestă imunitate.

„Ştim că cel puţin 10 % din populaţia mondială are evidenţe de anticorpi împotriva SARS-CoV-2”, a declarat la o conferinţă de presă virtuală responsabila OMS cu maladiile emergente şi cu gestionarea pandemiei, Maria Von Kerkhove.

La rândul său, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a subliniat că „nu putem spune că ne aflăm aproape de nivelul de imunitate necesar pentru a frâna boala. Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face pentru a opri coronavirusul şi a nu trăi cu iluzia că o imunitate colectivă ne va salva”, a încheiat el 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel