OMS, avertisment: imunitatea colectivă nu va opri pandemia

Adisa Codruț / 18 aug 2020 / 17:46
Trecatori
Trecatori

OMS a atras atenția că nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii ca imunitatea colectivă va frâna pandemia de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că nimeni nu trebuie să îşi facă speranţe că imunitatea colectivă va permite frânarea pandemiei de coronavirus, relatează surse citate de agerpres.ro. OMS a reamintit că omenirea este departe de a atinge o asemenea protecţie și că sunt încă multe aspecte necunoscute cu privire la acestă imunitate.

„Ştim că cel puţin 10 % din populaţia mondială are evidenţe de anticorpi împotriva SARS-CoV-2”, a declarat la o conferinţă de presă virtuală responsabila OMS cu maladiile emergente şi cu gestionarea pandemiei, Maria Von Kerkhove.

La rândul său, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a subliniat că „nu putem spune că ne aflăm aproape de nivelul de imunitate necesar pentru a frâna boala. Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face pentru a opri coronavirusul şi a nu trăi cu iluzia că o imunitate colectivă ne va salva”, a încheiat el 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy