OMS, avertisment pentru țările care ies din izolare: vigilență extremă!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dezinfectantii, măștile și mănușile, la mare căutare FOTO: pexels.com
Dezinfectantii, măștile și mănușile, la mare căutare FOTO: pexels.com

Șeful programului de urgență al OMS a declarat luni, 11 mai, că este nevoie de o ”vigilență extremă” în țările care ies din izolare.

Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au avertizat luni, 11 mai, că este necesară o "vigilenţă extremă" în statele care au început să iasă din izolarea impusă din cauza pandemiei de COVID-19. "În prezent, vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din aceste regimuri de izolare", a subliniat medicul Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, în cursul unei conferinţe de presă, adăugând însă că "este necesară o vigilenţă extremă", potrivti Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că ridicarea restricţiilor este "complexă şi dificilă" şi că ridicarea "lentă şi stabilă" este cheia. Acesta a adăugat că Germania, Coreea de Sud şi China au sisteme pentru a răspunde oricărei recrudescenţe a numărului de infecţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel