OMS critică ritmul lent în care se desfășoară vaccinarea în Europa: este o lentoare inacceptabilă

DCMedical Team |
Data publicării:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi ritmul lent "inacceptabil" cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa.

OMS a criticat joi, 1 aprilie, ritmul lent "inacceptabil" cu care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, care se confruntă cu "cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni". "Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia", a deplâns filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni. "Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă", a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.

"Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc", a afirmat el. "În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni", a mai atenţionat responsabilul OMS.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie "rapid" de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei. De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel