OMS: nicio „schimbare semnificativă” în epidemia de coronavirus. China: 15.000 cazuri noi într-o zi!

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Reprezentanții OMS spun că creșterea uriașă, în doar 24 de ore, a numărului de cazuri depistate de infecție cu coronavirus nu înseamnă o schimbare semnificativă în evoluția epidemiei.

În doar 24 de ore, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus - Covid-2019 - înregistrate în China și alte 28 de țări a crescut la 60.363 (din care 59.826 sunt în China), adică cu 15.000 de cazuri mai mult decât ieri la aceiași oră.

Dar creșterea considerabilă a numărului de infecții cu noul coronavirus este cauzată de o modificare a metodelor de depistare și de contabilizare, și nu reprezintă o agravare a epidemiei, au asigurat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Aceasta nu reprezintă o schimbare semnificativă a traiectoriei epidemiei", a declarat presei directorul departamentului de urgențe sanitare al OMS, dr Michael Ryan, conform Agerpres.

Acest număr foarte mare de cazuri sunt explicate de specialiștii de la Beijing prin adoptarea unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare. Și numărul deceselor a crescut ajungând la 1.370. la fel, și numărul de cazuri vindecate, care este la această oră de 6.285, depășind pragul de 10% din pacienții infectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel