OMS: nicio „schimbare semnificativă” în epidemia de coronavirus. China: 15.000 cazuri noi într-o zi!

Dana Lascu / 13 feb 2020 / 20:06
Covid-19
Covid-19

Reprezentanții OMS spun că creșterea uriașă, în doar 24 de ore, a numărului de cazuri depistate de infecție cu coronavirus nu înseamnă o schimbare semnificativă în evoluția epidemiei.

În doar 24 de ore, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus - Covid-2019 - înregistrate în China și alte 28 de țări a crescut la 60.363 (din care 59.826 sunt în China), adică cu 15.000 de cazuri mai mult decât ieri la aceiași oră.

Dar creșterea considerabilă a numărului de infecții cu noul coronavirus este cauzată de o modificare a metodelor de depistare și de contabilizare, și nu reprezintă o agravare a epidemiei, au asigurat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Aceasta nu reprezintă o schimbare semnificativă a traiectoriei epidemiei", a declarat presei directorul departamentului de urgențe sanitare al OMS, dr Michael Ryan, conform Agerpres.

Acest număr foarte mare de cazuri sunt explicate de specialiștii de la Beijing prin adoptarea unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare. Și numărul deceselor a crescut ajungând la 1.370. la fel, și numărul de cazuri vindecate, care este la această oră de 6.285, depășind pragul de 10% din pacienții infectați.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy