OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Varianta Delta COVID-19 este acum dominantă în mare parte din Europa, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

OMS şi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC) au avertizat că trebuie consolidate eforturile de prevenire a răspândirii variantei.

"Varianta SARS-COV-2 Delta se mişcă rapid în toată Europa şi a devenit acum cea mai dominantă tulpină în mare parte a regiunii, pe baza noilor date", a declarat OMS Europe într-un comunicat.

OMS a precizat că noile cazuri confirmate de COVID-19 au crescut în toată Europa în ultimele patru săptămâni şi a îndemnat încă o dată ţările să-şi intensifice programele de vaccinare. OMS a cerut, de asemenea, ţărilor care au relaxat restricţiile să îmbunătăţească accesul la testarea gratuită şi să consolideze urmărirea contacţilor.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm să folosim bunul simţ pentru a preveni răspândirea virusului”, a adăugat directorul ECDC, dr. Andrea Ammon. Vestea bună este că datele arată în mod clar că vaccinarea reduce semnificativ riscul de forme grace de boală şi deces”.

Citește continuarea pe DC NEWS.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel