OMS: Varianta indiană Delta de coronavirus, pe cale să devină dominantă la nivel global

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India și prezentă la ora actuală în cel puțin 70 de țări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacității ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare științifică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan.

Varianta indiană de coronavirus - denumită de OMS varianta Delta - este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această țară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecțioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că „întrebarea nu este dacă, ci când” ea va deveni dominantă de asemenea în această țară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.

Experții OMS consideră că evoluția pandemiei încă este foarte dinamică, din cauza diferitelor variante aflate în circulație, și este nevoie de mai multe cercetări asupra vaccinurilor folosite pentru a determina eficacitatea lor față de această evoluție a coronavirusului SARS-CoV-2.

OMS atrage atenția în acest timp că relaxarea restricțiilor antiepidemice sau declararea prematură a unei victorii împotriva pandemiei riscă să contribuie la răspândirea și mai accentuată a variantei indiene, noteză Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel