Optimismul, benefic pentru cardiaci. Ei se recuperează mai repede decât pesimiștii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Optimismu este benefic
Optimismu este benefic

Optimismul ar putea contribui la recuperarea sănătății în cazul afecțiunilor inimii. Ultimul studiu se referă la pacienții cu angină și confirmă această teorie.

Persoanele cu dureri în piept cauzate de îngustarea arterelor inimii (angină) care manifestă optimism și speranță pentru starea lor pare să se facă bine mult mai repede decât cei mai puțin optimiști, potrivit unor noi cercetări.

Studiul, publicat în Jurnalul American de Cardiologie a inclus aproape 2.400 de persoane cu angină cronică și care au suferit o procedură pentru a deschide o arteră cardiacă îngustată (cunoscută sub numele de revascularizare), potrivit Harvard Medical School.

Optimiștii, mai sănătoși

Mai mult de jumătate s-au declarat ca optimiști sau foarte optimiști și au rămas pozitivi în următoarele 12 luni.

Totdată, au avut cu aproximativ 40% mai mic riscul de a fi spitalizați sau de a avea nevoie de o altă revascularizare, în comparație cu persoanele care au fost mai puțin optimiste, chiar și după ce cercetătorii au ajustat datele pentru alte boli și frecventa anginei.

Constătarile nu demonstrează ca optimismul în sine duce la o sănătate mai bună a inimii, dar ele confirmă observații similare în rândul supraviețuitorilor unui atac de cord și altor boli de inimă.

Rezultatele garantează o cercetare viitoare privind intervențiile pentru a îmbunătăți optimismul, spun autorii. De exemplu, medicii ar putea să reamintească oamenilor cu angină că șansele lor de revenire la normal sunt destul de bune (și menționează statisticile încurajatoare descrise mai sus).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel