Orban despre creșterea numărului de infectări: „Nu am luat în calcul petrecerile de după. În 3.300 de localități s-a petrecut”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Premierul Ludovic Orban. Foto: Guvern
Premierul Ludovic Orban. Foto: Guvern

Premierul Ludovic Orban spune că nu alegerile sunt de vină pentru creșterea ratei de infectări cu SARS CoV-2, ci petrecerile care au avut loc după ziua alegerilor locale din 27 septembrie.

„Eu am fost implicat în campania electorală, am interacționat cu mii de oameni, poate cu zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit. Și așa au făcut marea majoritate a colegilor mei. De ce? Pentru că am respectat regulile, pentru că am purtat mască, evenimentele pe care le-am organizat le-am organizat în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne. De asemenea, organizarea zilei votului, s-a demonstrat, în afara câtorva cozi care au fost prezentate toată ziua, că a existat o organziare riguroasă, că oamenii au respectat regulile pe care le-am stabilit", a declarat Ludovic Orban joi seară la Digi24.

3.300 de petreceri? 

Premierul a adăugat că petrecerile, care au fost cu miile, n-au putut fi prevăzute.

„Ce, într-adevăr, n-am putut să prevedem, ăsta e adevărul, petrecerile de după. Și am atras atenția imediat asupra acestui subiect. (...) În 3.300 de localități primarii care au câștigat au petrecut. Unii au respectat regulile, alții n-au respectat. Se și vede că mulți s-au îmbolnăvit. Au început să se îmbolnăvească primari, președinții de consilii județene, pentru că au fost niște petreceri la care nu s-au respectat regulile. Dar procesul electoral, campania în sine, derularea zilei votului n-au crescut riscul de infectare, în mod clar. Începând cu data de 1 septembrie, am reluat o serie de activități - teatre, cinematografe, restaurante, spații închise, cafenele, au început școlile. Și acum, nu puteam lua altă decizie decât să începem școlile. În toate țările europene au început școlile în diferite forme”, a explicat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel