Orezul, ce minuni poate face pentru fața ta: trucuri la care nu te-ai fi gândit

DCMedical Team |
Data publicării:
Orez
Orez

Făina de orez are efecte miraculoase pentru ten. Iată câteva rețete de măști faciale cu făină de orez.

 

Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele.

Nu aveți nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea moale și tânără. E suficient să folosiți puțină făină de orez pentru asta.

Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii.

Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei. Făina de orez vă poate ajuta în aceste circumstanțe pentru a ajuta la desfundarea și închiderea porilor, blocând bacteriile. Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Iată câteva rețete de măști faciale cu făină de orez:

Mască de față anti-acneică

Ingrediente:

2 linguri de făină de orez

1 lingură pastă de neem

1 lingură gel de aloe vera

Un praf de curcuma

Folosiți un castron pentru a face masca. Ungeți amestecul ușor pe față și pe gât. Așteptați 20 de minute și apoi spălați cu apă călduță.

Mască de față anti-îmbătrânire

Ingrediente:

2 linguri de făină de orez

1 lingură apă de nucă de cocos

1 lingura piure de banana

 

Amestecați toate ingredientele împreună. Folosiți vârful degetelor sau o pensulă pentru masca de față pentru a o aplica pe față și pe gât. Masați 5 minute și lăsați-l să se usuce timp de 20 de minute. Spălați pasta cu apă călduță.

Ten strălucitor

Ingrediente:

2 linguri de făină de orez

2 linguri suc de roșii

1 lingură gel de aloe vera

Spălați roșia în felii și puneți-o într-un blender pentru a obține o pastă omogenă Utilizați o lingură din sucul de roșii obținut Amestecați toate ingredientele pentru a face masca. Întindeți pe față și pe gât. Spălați-l după 20 de minute și aplicați crema hidratantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel