ORL

Simplul fapt de a dormi între orele 22:00 și 23:00 este asociat cu un efect fabulos pentru sănătate, arată un nou studiu publicat în jurnalul Societății Europene de Cardiologie.

Scris de: Dana Lascu       09 noi, 23:38

Înainte de a merge la culcare e bine să evitați să faceți anumite lucruri care vă pot da somnul peste cap: fie nu veți mai putea adormi, fie veți avea un somn agitat și vă veți trezi noaptea ca să mergeți la toaletă. Iată recomandările medicului Ioan Bulescu:

Scris de: Dana Lascu       06 noi, 10:04

Dr Ioan Bulescu, medic Specialist ORL vine, astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL pentru a ne explica ce trebuie să facem ca să dormim bine și sănătos. 

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 12:02

Apneea severă de somn este asociată cu modificări majore la nivelul arterelor cheie și ar putea accelera îmbătrânirea vasculară, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       26 sep, 22:38

Dr Ioan Bulescu, medic Specialist ORL vine, astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL pentru a ne explica ce presupune chirurgia la nivelul nasului și ce este de fapt amigdalita și cum apare ea. 

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 14:23

Dorian Popa a ajuns la urgență din cauza bețigașelor de urechi.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 18:46

Medicul Ioan Bulescu, specialist ORL cu competențe în somnologie, Chirurgie endoscopică ORL, laser în ORL, a explicat la emisiunea Dicționar Medical care sunt semnele din care realizăm că avem deviație de sept.

Scris de: Florina Pop       17 aug, 23:04

Medicul Ioan Bulescu, specialist în Somnologie și Chirurgie endoscopică, a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre deviația de sept.

Scris de: Florina Pop       17 aug, 21:50

Dr Ioan Bulescu este medic Specialist ORL vine, marți, de la ora 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL pentru a ne explica ce este deviația de sept, de câte feluri este și cum se tratează.

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 20:29

Aveți urechile înfundate? Iată ce poate duce la înfundarea lor, 10 moduri în care le desfunzi și simptomele care-ți arată că ai o problemă gravă și trebuie să mergi la doctor: 

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 14:57

Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL, cu competențe în somnologie, a explicat, la DICȚIONAR MEDICAL, ce înseamnă igiena somnului și cum putem combate insomnia. 

Scris de: Cătălina Burghelea       23 iun, 12:36

Dr Ioan Bulescu este medic Specialist ORL, cu competențe în somnologie, revine la DICȚIONAR MEDICAL, de la ora 16.00, pentru a ne explica cât și cum trebuie să dormim, ce este somnul odihnitor și cum îl obținem.

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 10:23

Cele mai frecvente tulburări de echilibru care pot fi cauza pentru amețeală includ vertij, labirintită și boala Meniere.

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 18:58

Dcaă te confrunți des cu episoade de sforit deranjante, dr. Ioan Bulescu, medic Specialist ORL, cu competențe în somnologie, a dezvăluit, joi, 3 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL , cum poți scăpa de acest zgomot. 

Scris de: Cătălina Burghelea       03 iun, 22:53

Dr. Ioan Bulescu, medic Specialist ORL, cu competențe în somnologie, a explicat, joi, 3 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, de ce sforăitul ar trebui să te trimită la medic și când este normal să sforăim.

Scris de: Cătălina Burghelea       03 iun, 17:35

Dr Ioan Bulescu este medic Specialist ORL, cu competențe în somnologie, revine la DICȚIONAR MEDICAL de la ora 16.00, pentru a ne spune pe scurt de ce sforăim, cum apare afecțiunea și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 10:36

Dr Ioan Bulescu este medic Specialist ORL cu competențe în somnologie vine la DICȚIONAR MEDICAL de la ora 16.00, pentru a ne spune pe scurt ce este apneea în somn, cum apare ea și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 12:18

Te-ai întrebat vreodată de ce vederea ta este neclară după o zi foarte obositoare? Sau de ce ochii devin roșii și iritați? Fiecare organ din corpul nostru are această capacitate de a trimite semnale de alarmă. 

Scris de: Cătălina Burghelea       29 apr, 14:47

O echipă internațională de oameni de știință, condusă de Universitatea din Granada (UGR) și Institutul de Cercetări Biosanitare din Granada, Spania, a descoperit primele gene asociate cu zgomotul în urechi sau tinitus, un simptom care apare la până la 15% din populația lumii. 

Scris de: Cătălina Burghelea       21 apr, 17:12

Prin definiție, adenopatiile reprezintă o creștere în dimensiune a ganglionilor limfatici, spune Col. dr. Costin Romeo, medic primar ORL. Iată de ce se inflamează și ce boli grave pot semnala:

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 20:32

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene, cu o etiologie foarte variată, arată Mr. dr. Ganea Gabriel, de la Secția Clinică O.R.L. a Spitalului Militar Central din Capitală. Iată de ce apare, care sunt simptomele și ce analize trebuie să faci pentru diagnostic. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 17:50

COVID-19, boala dată de infecția cu coronavirus, este legată de multe complicații pe termen lung, inclusiv leziuni cardiace, leziuni pulmonare și tulburări neurologice. Un domeniu de cercetare emergent este dacă pierderea auzului și tinitusul (țiuitul în urechi) pot rezulta din infecție - fie...

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 11:23

Tinitusul reprezintă sunetul din ureche asemănător unor zumzete, ţârâituri, clicuri, fluierături, zăngănituri sau şuierături. 

Scris de: Cătălina Burghelea       05 feb, 08:25

Investigația care îți arată care este gradul de afectare a auzului se numește audiogramă. Iată cum se realizează ea și de ce este necesară:

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 07:55

Medicul Remus Mihalcea a vorbit la un post TV despre rolul amigdalelor în organism și când e cazul ca ele să fie scoase.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 11:31

Hipoacuzia sau scăderea auzului se poate instala brusc și este definită ca o pierdere neurosenzorială de auz mai mare de 30 decibeli, care a apărut de maxim 72 de ore.

Scris de: Dana Lascu       31 dec 2020 / 14:36

Răzvan Gulie, audioprotezist la una dintre cele mai mari companii de protezare auditivă din România, explică, într-un interviu pentru DC Medical, ce este hipoacuzia, pierderea auzului.

Scris de: Florina Pop       07 oct 2020 / 18:35

Medicul ORL, Remus Mihalcea a vorbit despre afecțiunile care pot fi declanșate de expunerea la aerul condiționat. 

Scris de: Adisa Codruț       20 iul 2020 / 12:14

Dr Ioan Bulescu, medic specialist ORL cu competență în Somnologie detaliază, EXCLUSIV la DC Medical, chirurgia somnului, un concept relativ nou în chirurgia capului și a gâtului, care se ocupă de tratamentul tulburărilor respiratorii în somn. 

Scris de: Dana Lascu       17 iun 2020 / 09:53

Specialiștii afirmă că fiecare persoană are cavități mici de aer, situate în întreaga cavitate a sinusului. Dacă acele cavități se inflamează dintr-o infecție a sinusurilor, aceasta poate duce la complicații în timp ce zburați cu avionul.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 noi 2019 / 20:19

Click pentru a naviga in paginile din categoria ORLurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy