ORL

Prin definiție, adenopatiile reprezintă o creștere în dimensiune a ganglionilor limfatici, spune Col. dr. Costin Romeo, medic primar ORL. Iată de ce se inflamează și ce boli grave pot semnala:

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 20:32

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene, cu o etiologie foarte variată, arată Mr. dr. Ganea Gabriel, de la Secția Clinică O.R.L. a Spitalului Militar Central din Capitală. Iată de ce apare, care sunt simptomele și ce analize trebuie să faci pentru diagnostic. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 17:50

COVID-19, boala dată de infecția cu coronavirus, este legată de multe complicații pe termen lung, inclusiv leziuni cardiace, leziuni pulmonare și tulburări neurologice. Un domeniu de cercetare emergent este dacă pierderea auzului și tinitusul (țiuitul în urechi) pot rezulta din infecție - fie...

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 11:23

Tinitusul reprezintă sunetul din ureche asemănător unor zumzete, ţârâituri, clicuri, fluierături, zăngănituri sau şuierături. 

Scris de: Cătălina Burghelea       05 feb, 08:25

Investigația care îți arată care este gradul de afectare a auzului se numește audiogramă. Iată cum se realizează ea și de ce este necesară:

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 07:55

Medicul Remus Mihalcea a vorbit la un post TV despre rolul amigdalelor în organism și când e cazul ca ele să fie scoase.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 11:31

Hipoacuzia sau scăderea auzului se poate instala brusc și este definită ca o pierdere neurosenzorială de auz mai mare de 30 decibeli, care a apărut de maxim 72 de ore.

Scris de: Dana Lascu       31 dec 2020 / 14:36

Răzvan Gulie, audioprotezist la una dintre cele mai mari companii de protezare auditivă din România, explică, într-un interviu pentru DC Medical, ce este hipoacuzia, pierderea auzului.

Scris de: Florina Pop       07 oct 2020 / 18:35

Medicul ORL, Remus Mihalcea a vorbit despre afecțiunile care pot fi declanșate de expunerea la aerul condiționat. 

Scris de: Adisa Codruț       20 iul 2020 / 12:14

Dr Ioan Bulescu, medic specialist ORL cu competență în Somnologie detaliază, EXCLUSIV la DC Medical, chirurgia somnului, un concept relativ nou în chirurgia capului și a gâtului, care se ocupă de tratamentul tulburărilor respiratorii în somn. 

Scris de: Dana Lascu       17 iun 2020 / 09:53

Specialiștii afirmă că fiecare persoană are cavități mici de aer, situate în întreaga cavitate a sinusului. Dacă acele cavități se inflamează dintr-o infecție a sinusurilor, aceasta poate duce la complicații în timp ce zburați cu avionul.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 noi 2019 / 20:19

Lichidul din ureche poate provoca dureri, amețeli și poate îngreuna participarea persoanelor suferinde la activitățile zilnice. Cel mai adesea copiii sunt cei care sunt diagnosticați cu infecții ale urechii; cu toate acestea, o asemenea afecțiune poate apărea la adulți.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct 2019 / 15:30

O cămașă high-tech a fost creată de o firmă britanică și permite celor care și-au pierdut auzul să simtă muzica.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct 2019 / 21:16

Sindromul Sjogren, o boală autoimună invalidantă, este considerată o boală rară, dar afectează tot mai multe persoane, în special după vârsta de 40 de ani. Despre această boală a vorbit col. medic dr. Ciprian Jurcuţ, şef Secţie Medicină Internă II a Spitalului Universitar de Urgenţă...

Scris de: Adisa Codruț       02 oct 2019 / 22:16

Un caz rar a fost operat la Spitalul Universitar de Urgență București - SUUB - de către o echipă de chirurgi ORL. Ei au extras din obrazul unui bărbat o bucată de lemn de aproxiamtiv 4 centrimetri.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep 2019 / 11:58

Rinosinuzita cronică este o afecțiune medicală de lungă durată, cauzată de infecție sau expunere la iritanți. Unii dezvoltă simptome suplimentare.

Scris de: Florina Pop       20 sep 2019 / 18:19

Utilizarea aparatelor auditive a fost legată de riscuri mai mici de a fi diagnosticat cu boala Alzheimer, demență, depresie, anxietate și căderi vătămătoare, se arată într-o analiză a informațiilor medicale a114.862 vârstnici cu probleme de auz.

05 sep 2019 / 23:05

În multe cazuri, sforăitul este dat de deviația de sept. Ulterior, apare apneea în somn, care este o boală cu risc vital. Toate sunt determinate, de fapt, de un defect care poate fi corectat printr-o intervenție chirurgicală. Despre ce este vorba explică, EXCLUSIV pentru DC News și...

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019 / 23:31

Remodelarea nasului, adică rinoplastia, este o intervenție chirurgicală care, dacă nu e făcută corect și cu păstrarea funcțiilor acestui organ, riști să nu mai poți respira, mai ales noaptea, a explicat, EXLUSIV la DC News și DC Medical, dr George Mincu, medic primar ORL și doctor în...

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019 / 20:44

Îți dorești nasul drept, subțire și eventual un pic cârn? Nu-l vei avea niciodată așa cum ți-l imaginezi, indiferent de cine, unde, cum și de câte ori îți face operația de remodelare a nasului! Un cunoscut medic ORL-ist ne spune exact de ce nu se poate și cum riscăm să...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019 / 06:31

Nasul este un organ important din organism, iar funcțiile sale sunt de fapt vitale, a explicat, EXCLUSIV la DC News și DC Medical, dr George Mincu, medic primar ORL. De aceea, cei care doresc să-și remodeleze nasul prin rinoplastie ar trebui să se gândească de două ori înainte să...

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019 / 08:01

Dr George Mincu, medic primar ORL, șeful Departamentului ORL și Chirurgie Cervico-Facială de la Spitalul Clinic Sanador, vine astăzi la Interviurile DC News și DC Medical, pentru a explica, EXCLUSIV, ce este rinoplastia, cum se face remodelarea nasului și care sunt riscurile intervenției....

Scris de: Dana Lascu       22 aug 2019 / 01:54

Loviturile ușoare la cap pot duce la pierderea temporară a mirosului și apariția, după luni bune, a sentimentului de anxietate, susține un studiu internațional.

Scris de: Florina Pop       27 iul 2019 / 09:20

Cercetători din State au creat un "gât" artificial asemeni unei pelicule care se aplică pe piele și transformă mișcările de vorbire în sunete.

Scris de: Florina Pop       25 iul 2019 / 17:01

Disfagia, termenul medical pentru dificultatea de a înghiți, este de obicei un semn că există o problemă cu esofagul, tubul muscular care mișcă alimente și lichide din spatele gurii în stomac. Iată ce simptome are, care sunt cauzele care duc la apariția ei și cum se tratează

Scris de: Dana Lascu       29 iun 2019 / 08:01

Pentru mulți, vara înseamnă concerte în aer liber, cu focuri de artificii, mașini zgomotoase de tuns iarba și înot și scufundări. Dar toate acestea vă pot afecta auzul. Iată ce puteți face ca să vă protejați de astfel de probleme:

Scris de: Dana Lascu       18 iun 2019 / 07:41

Atunci când partenerul tău sforăie, faptul că îți deranjează somnul nu e cea mai mare problemă. Ci rănile pe care le pot produce acele vibrații recurente produse de sforăit.

Scris de: Dana Lascu       04 mai 2019 / 11:55

Sinuzita apare ca urmare a unei infecții cu un virus sau cu o bacterie ori e cauzată de alergii.

Scris de: Florina Pop       29 apr 2019 / 15:36

Laringita constituie o inflamație a mucoasei laringiene. Principalul simptom este răgușeala, poate fi însoțit de tuse.

Scris de: Florina Pop       21 apr 2019 / 21:14

Rareori ne gândim la echilibru, chiar dacă el ne ghidează, pracic, fiecare moment din starea de veghe. Dar problemele de echilibru pot debuta brusc și există multe cauze posibile. Atunci când pământul de sub picioare ți se pare brusc instabil, corpul pare să se scufunde sau...

Scris de: Dana Lascu       08 apr 2019 / 22:09

Click pentru a naviga in paginile din categoria ORLurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy