Ortopedie, operațiile care se suprapun sunt sigure

Pacienții care urmează proceduri chirurgicale ortopedice în ambulatoriu sau în aceeași zi, care se suprapun sunt în siguranță arată un studiu recent efectuat. Cercetarea se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi care arată că nu există nici o creștere a riscului de complicații pentru pacienții supuși unei intervenții chirurgicale ortopedice suprapuse.

,,Datele noastre sugerează că chirurgia care se suprapune este o practică sigură în ambulatoriu, în centrul de chirurgie ortopedică”, a comentat dr. Charles A. Goldfarb, principalul autor al studiului, de la Universitatea de Medicină St Louis, Washington.

Noi date privind siguranța suprapunerii chirurgiei ortopedice ambulatorii au fost comparate cu rezultatele din chirurgie obținute în centrele chirurgicale și ortopedice din ambulatoriu afiliate universității.

În chirurgia care se suprapune, chirurgul participant este prezent pentru părțile "critice" ale procedurii, lăsând un alt chirurg să efectueze porțiuni necritice - de obicei, închiderea operației. Suprapunerea chirurgiei este frecvent utilizată pentru a maximiza eficiența camerei de operație. Deși această practică nu este nouă, ea a devenit controversată în urma recentelor rapoarte din mass-media de profil. Majoritatea studiilor anterioare privind intervențiile chirurgicale care se suprapun s-au concentrat asupra procedurilor de internare, efectuate pe pacienții internați în spital.

Analiza actuală a inclus mai mult de 22.000 de proceduri ortopedice ambulatorii efectuate între anii 2009 și 2015. Pacienții au suferit o gamă largă de intervenții chirurgicale opționale, inclusiv procedurile de genunchi, mână și umăr. Nu au fost incluse în analiză operații de înlocuire sau de operație a coloanei vertebrale.

23% din proceduri au fost operații care se suprapun. Timpul suprapus median în aceste proceduri a fost de opt minute. Conform acestei politici, un alt chirurg care a participat - nu un rezident sau un coleg în pregătire - a fost prezent în timpul perioadei suprapuse a procedurii. Rata generală a complicațiilor (morbiditate) a fost de 0,66% în grupul de intervenții chirurgicale suprapuse și de 0,54% în grupul chirurgical clasic. Riscul de morbiditate nu a fost semnificativ diferit între grupuri. Același lucru a fost valabil pentru toate complicațiile individuale luate în considerare: infecții chirurgicale la nivelul locului, complicații chirurgicale noninfecțioase și transfer în spital.

Anestezia și timpul general de intervenție chirurgicală au fost puțin mai mari în grupul chirurgical suprapus, dar acești factori chirurgicali nu au crescut riscul complicațiilor. Majoritatea studiilor de ortopedie și alte tipuri de intervenții chirurgicale care se suprapun nu au raportat nicio diferență în ceea ce privește complicațiile, în comparație cu intervențiile chirurgicale care nu se suprapun, potrivit Eurekalert.org.

Rezultatele sugerează că chirurgia ortopedică care se suprapune poate fi efectuată în siguranță în cadrul intervențiilor chirurgicale ambulatorii - cel puțin așa cum se practică în instituția autorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel