Ouă, cum trebuie păstrate la frigider: cu vârful în sus sau în jos? Puțină lume știe acest detaliu

Cătălina Burghelea / 17 feb 2021 / 08:18
Ouă, cum trebuie păstrate la frigider: cu vârful în sus sau în jos? Puțină lume știe acest detaliu, FOTO unsplash
Ouă, cum trebuie păstrate la frigider: cu vârful în sus sau în jos? Puțină lume știe acest detaliu, FOTO unsplash

Ouăle trebuie ținute într-o anumite poziție la frigider sau în carton. Iată care este explicația. 

După recoltarea de la găini, valabilitatea unui ou este de 15 zile, dacă este păstrat la o temperatură de maximum 15 °C.  

Mult mai importantă decât temperatura pare să fie poziţia în care sunt ţinute ouăle, fie în carton, fie pe uşa frigiderului. 

Ouăle au un capăt ascuţit şi un capăt mai rotunjit, unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când oul este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

De aceea este recomandată păstrarea ouălor cu vârful în jos, deoarece partea rotunjită şi, implicit, bula de aer, vor rămâne în partea de sus, scrie clickpentrufemei

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy