Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19, monitorizați de medicii de familie. Ordonanță

Dana Lascu |
Data publicării:
Masca. Foto. Pixabay
Masca. Foto. Pixabay

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19 vor fi monitorizați și asistați medical de către medicii de familie.

Medicii de familie care vor supraveghea pacienții asimptomatici sau cei cu forme ușoare de COVID-19 vor primi, pentru acest serviciu, 105 lei pentru un pacient, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată o ordonanță de urgență în ceea ce privește tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 asimptomatici sau cu forme ușoare. În această privință au fost reglementate procedurile de monitorizare a acestor pacienți de către medicii de familie, astfel încât să fie redusă presiunea pe sistemul sanitar de urgență și, în același timp, să fie implicată această zonă de servicii furnizate de medicii de familie în sprijinul pacienților și în vederea efectuării acelor tratamente și furnizării asistenței medicale necesare acestor pacienți. Practic, pacienții infectați cu coronavirus, pacienții asimptomatici vor fi monitorizați și asistați medical de către medicii de familie, iar, în această privință, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanțe de urgență, să deconteze aceste prestații medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ionel Dancă, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Totodată, a adăugat el, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienților pentru concediile medicale aferente acestei perioade, când aceștia se află în carantină sau în izolare.

„Este o ordonanță de urgență foarte importantă adoptată de Guvernul României, după consultarea tuturor specialiștilor implicați în lupta cu epidemia de coronavirus și reprezintă o soluție adaptată la situația actuală, când vedem o evoluție care pune la grea încercare sistemul sanitar românesc. Implicarea medicilor de familie este un act esențial pentru a ajuta la reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență și în acest sens Guvernul face un apel către toți medicii de familie să fie alături de toți colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecțiilor cu coronavirus și să ajute în special în ceea ce privește această zonă a pacienților asimptomatici cu forme ușoare, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie și pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus și perioada de izolare care le-a fost indicată, astfel încât să poată solicita certificatul medical pentru obținerea concediului medical”, a arătat Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel