Pacienții care s-au vindecat de coronavirusul ucigaș, risc de recidivă

Coronavirus
Coronavirus


Pacienții care se vindecă de coronavirusul mortal din China sunt expuși riscului recidivelor sau reinfectării, a avertizat un medic care lucrează în focar.

Unul dintre cele mai riscante elemente ale coronavirusului este că oamenii nu au imunitate la acesta, deoarece este complet nou.

Și deși organismul este capabil să devină parțial imun la anumiți virusuri - precum gripa - sau aproape complet imun la alții - cum ar fi varicela - se întâmplă reinfectări.

Coronavirusul nu face excepție, potrivit unui medic din comisia de sănătate a țării.

Dr. Zhan Qingyuan a spus că există o „probabilitate de recidivă" pentru pacienții care s-au recuperat din coronavirus, notează Dailymail.

Peste 30.000 de oameni au fost descoperiți cu această infecție în această lună, iar 630 au murit din cauza acesteia.

Experți din Marea Britanie au declarat pentru MailOnline că este puțin probabil ca afirmația doctorului Zhan să fie adevărată și că până în prezent nu există dovezi de recidive ale virusului.

"Pentru acei pacienți care au fost vindecați, există probabilitatea unei recidive", a spus dr. Zhan la o conferință de presă, a informat presa chineză CGTN.

„Pentru pacienții vindecați, aceștia ar trebui să utilizeze, de asemenea, propriile lor garanții de sănătate."

Modul în care oamenii dezvoltă imunitatea la un virus este prin crearea de substanțe numite anticorpi - părți foarte specifice ale sistemului imunitar care caută și atacă virusurile.

Dr Zhan a adăugat: „Anticorpul va fi generat. Cu toate acestea, la anumiți indivizi, anticorpul nu poate dura atât de mult.

O femeie thailandeză în vârstă care a supraviețuit coronavirusului ucigaș a dezvăluit cum a fost pusă în carantină în spatele a trei straturi de sticlă în timpul luptei cu infecția cu coronavirus.

Jaimuay Sae-ung, în vârstă de 73 de ani, a fost primul cetățean thailandez care s-a infectat cu virusul mortal la începutul lunii ianuarie. De atunci, alți 24 de pacienți au fost diagnosticați acolo.

Familia doamnei Sae-ung s-a arătat îngrijorată de faptul că ar putea muri, deoarece a avut o problemă cardiacă de bază, ceea ce înseamnă că virusul reprezintă o amenințare mare pentru ea.

Ea a declarat presei locale că suferă de febră și de epuizare, ceea ce a presupus că ar fi putut să fie ceva ce a luat în timpul călătoriei sale în China. Doamna Sae-ung se temea chiar că ar fi putut fi un semn al unei boli de inimă.

Medicii au confirmat că are coronavirus când a mers la Spitalul Nakhon Pathom la întoarcerea în Thailanda, pe 3 ianuarie.

Doamna Sae-ung a declarat pentru Sky News că a fost pusă la izolare.

Ea a spus: „Am fost confuză de ce trebuia să fiu în camera de izolare. Erau două-trei straturi de sticlă.

A dezvăluit, de asemenea, că nu avea voie să vadă nici familia, dar îi putea suna video.

Starea doamnei Sae-ung s-a îmbunătățit după ce a petrecut doar trei zile în spital și, în cele din urmă, a fost externată nouă zile după ce a fost tratată prima dată, ceea ce înseamnă că a fost acasă la timp pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc.

Fără suficienți anticorpi, care dețin memoria organismului despre cum să lupte cu un virus, cineva poate fi infectat cu același virus de mai multe ori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel