Pacient cu arsuri pe 55% din suprafața corpului, transportat cu un avion militar în Italia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacientul a fost transportat în Italia la tratament, la bordul unui avion militar. Foto: MApN
Pacientul a fost transportat în Italia la tratament, la bordul unui avion militar. Foto: MApN
Aeronavă Foto: MApN
Aeronavă Foto: MApN
  • Pacientul a fost transportat în Italia la tratament, la bordul unui avion militar. Foto: MApN
  • Aeronavă Foto: MApN

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafața corpului a fost transferat, luni, cu o aeronavă militară românească tip C-27J Spartan la un spital din Italia, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a aprobat, în această dimineață, ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, de la ora 6.30, o misiune umanitară de urgență.

Trimis în Italia, la tratament

A fost vorba de transportul unui pacient mare ars pe ruta București - Timișoara - Rimini (Italia). Pacientul transportat în Italia pentru tratament a suferit arsuri pe 55% din suprafața corpului.

Misiunea s-a efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoș Tudose și plutonierul asistent Elena Călin, se precizează într-un comunicat al MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel