Pacienți cu COVID-19, transferați în Germania: 6 bolnavi vor fi tratați în 4 spitale germane 

Angela Sabău / 01 noi 2021 / 14:21
Pacienți Covid-19
Pacienți Covid-19

Șase pacienți cu Covid-19sunt transferați, azi, în Germania, în patru unități medicale, pentru tratament de specialitate. 

Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 sunt transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.
Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din  medici germani care de vineri 29 octombrie 2021 se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Transferul de astăzi se va efectua cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy