Pacienţii din două spitale din Bucureşti, externaţi de urgență, pentru a face loc bolnavilor de COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spital, clinică
Spital, clinică

Avalanșa de infectări din București a dus la situații disperate în București, unde pacienții din două spitale vor fi externați, pentru a face loc pacienților Covid. 

Pacienții din două spitale din București vor fi externați, pentru a face loc pacienților cu Covid-19, după ce numărul infectărilor a crescut vertiginos.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat marți că spitalele Malaxa și Sf. Ioan, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți Covid. La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții Covid, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI.  

"Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta - opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen. 

De asemenea, ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta vom operaționaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID: Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care nouă paturi sunt de ATI și 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. 

Deci în această săptămână, pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen cu mai multe", a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

La "Sfântul Ioan" au început externările încă de miercuri. Au fost deja externați 37, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate, potrivit Digi24.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de "Sfântul Ioan", au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel