Paraziții periculoși pentru oameni cărora carantina le priește! Numărul de cazuri, în creștere

Dana Lascu |
Data publicării:
Copii, carantina
Copii, carantina

Paraziții în cauză trăiesc în anumite zone ale corpului uman și se hrănesc cu sânge, iar din cauza carantinei numărul cazurilor a crescut major

Paraziții periculoși în cauză – păduchii - par să „prospere” în timpul Marii Carantine din 2020 susțin cercetătorii.  Lanțul de Clinici de tratare a Păduchilor din America (Lice Clinics of America) raportează o creștere în medie cu 25% a numărului de cazuri, din aprilie până în mai. Infestările afectează întreaga familie și au fost mai severe în timpul pandemiei.

Unele comunități – printre care zone din Texas, California, Louisiana și Kansas - au înregistrat un număr și mai mare, cu creșteri de până la 50% a numărului de cazuri, ceea ce Dr. Krista Lauer, medic de familie și directorul medical al companiei, a catalogat drept „șocant”.

„Când s-a impus carantina, copiii care aveau păduchi și care nu erau identificați încă, au fost obligați să stea închiși în casă cu familiile lor. Dacă în general atunci când un copil are păduchi el îi transmite și persoanei care în îngrijește sau celei care îi este cea mai apropiată, gen mama și sora/fratele, carantina a făcut ca răspândirea păduchilor în gospodărie să fie semnificativ mai mare. Deci, în loc să vedem doar o altă persoană din gospodărie infestată, sau posibil două, am văzut că întreaga familie este afectată”, a spus dr. Lauer, pentru TODAY.

Super-păduchii

Paraziții se hrănesc cu sânge uman și trăiesc aproape de scalp, deși pot infesta și genele (link material) saua le zone. Simptomele includ mâncărime și senzația de ceva ți se mișcă în păr. Păduchii sunt răspândiți prin contactul direct cu părul unei persoane infestate, iar igiena personală sau curățenia din casă nu are nicio legătură cu infestarea. 

Tratamentele fără prescripție medicală sunt disponibile în farmacii, dar mulți părinți au descoperit că astfel de șampoane care omoară păduchi sau creme special concepute pentru asta nu mai funcționează așa bine, a notat Academia Americană de Dermatologie.

Acest lucru se datorează faptului că păduchii pot dezvolta o rezistență la ingredientele active în tratamentele obișnuite, a arătat un studiu din 2016 (link direct studiu).  

De fapt, eficacitatea preparatelor contra păduchilor pare să fi scăzut la 25%, a descoperit un articol publicat în Dermatologia Pediatrică (link direct studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel