Părinții divorțează, copilul suferă. Evită anxietatea de separare

Dana Lascu |
Data publicării:
Traumele dn copilărie duc la depresie, la maturitate
Traumele dn copilărie duc la depresie, la maturitate

Părinții divorțează, copilul suferă. E un fapt real, comun și natural, din păcate, spun psihologii. Există însă lucruri pe care părinții le pot face astel încât odraslele lor să treacă mai ușor peste despărțire.

Este comun și natural pentru un copil mic să simtă anxietatea de separare atunci când unul din părinți nu se mai află în apropiere, spun experții de la Școala Medicală din Harvard.

Dar dacă anxietatea de separare este suficient de puternică pentru a interfera cu activități normale, cum ar fi școala și prieteniile, poate fi un motiv de consiliere psihologică, arată aceștia.

Ce tertipuri poți folosi ca să-l obișnuiești cu ideea

În cazul anxietății tipice de separare, psihologii de la renumita unversitate le sugerează părinților să folosească anumite tertipuri. Iată care sunt acestea:

- Se poate „practica” separarea, astfel încât copilul să se obișnuiască cu ideea. Programați aceste „separări" de probă după ce copilul a tras un pui de somn sau a luat asa, atunci când nu este obosit sau înfometat.

- Creați un ritual scurt de „rămas bun”, cum ar fi un salut special sau un sărut de „la revedere".

- Plecați fără să faceți o întreagă drama din asta, ca și cum ar fi ceva normal.

- Dacă îi proteți copilului că reveniți a doua zi sau la o dată ulterioară în vizită, nu mințiți și faceți tot posibilul să respectați întâlnirea.

- Păstrați familiaritatea din jurul copilului. Dacă aveți bonă, e bine să vină ea la voi acasă, nu să lăsați copilul la ușa ei, pentru că se va simți abandonat. Copilul care trece printr-o astfel de perioadă trebuie să stea cât mai mult într-un mediu familiar.

- Aveți grijă de copil, dar nu exagerați și nu cedați. Reasigurați-l că va fi bine cât timp voi sunteți departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel