Pașii pentru ”trezirea” după o noapte albă

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pasii pentru trezirea dupa o noapte alba. FOTO Pexels @ Lum3n
Pasii pentru trezirea dupa o noapte alba. FOTO Pexels @ Lum3n

Tot ce trebuie să faci dacă ai dormit prost sau ai avut o noapte albă

Chiar și experții în somn se confruntă, ocazional, cu nopți nedormite. Cu toate acestea, trebuie să-ți revii cumva și să rămâi eficient în timpul zilei.

Iată ce recomandă specialiștii să faci, pentru a-ți reveni, după ce ai dormit prost:

1. Mai întâi apa, apoi cafeaua

În loc să te întinzi prima dată spre ibricul de cafea, umple mai întâi sticla de apă. Harris, doctor în somn, bea un pahar de apă rece cu lămâie, la prima oră a dimineții.

"Apa mă ajută să-mi trezesc sistemul, mai ales temperatura rece și lămâia. Este revigorantă"., spune ea, potrivit livestrong.com.

Dar nu-ți faceți griji, cafeaua este încă în meniu. Dacă ești un pasionat de cofeină, poți să îți bei cafeaua, după ce te rehidratezi.

"Cafeaua mă ajută să-mi dau mai multă energie mentală și mi se pare că mă ajută atunci când nu am dormit suficient într-o noapte", explică Harris.

2. Dă-te jos din pat

Pentru Rebecca Robbins, cercetător în domeniul somnului la Brigham and Women's Hospital și instructor de medicină la Harvard Medical School, somnul este o consecință a ceea ce facem pe parcursul zilei. Primul pas pentru un somn bun pe timp de noapte este să te trezești dimineața.

"Este tentant ca, atunci când sună alarma, să vrei să apeși pe snooze. Acest lucru este greșit. Somnul pe care îl ai după o alarmă este de proastă calitate", spune ea.

3. Prioritizează-ți lucrurile pe care trebuie să le faci în ziua respectivă

După o noapte proastă de somn, vei crede imediat că vei fi o epavă toată ziua și că nu vei putea face nimic. Și, deși s-ar putea să nu fii în formă ca de obicei, "datele arată că o noapte proastă nu este sfârșitul lumii", spune Seema Khosla, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Medicină a Somnului.

Totuși, s-ar putea să nu poți duce la capăt toate lucrurile pe care ți le dorești.

"Știu că nu funcționez la fel de bine atunci când sunt obosit, așa că atunci îmi stabilesc prioritățile pentru ceea ce trebuie făcut. Dacă este ceva cu adevărat important, las asta pentru o altă zi, când sunt mai ager", spune Dr. Khosla.

Citește mai departe pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel