Pastă de dinți naturală ultra-eficientă din ulei de cocos. Rețeta

Uleiul de cocos este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune uleiuri existente. Combinația sa unică de acizi grași (acid caprilic, acid lauric și acid capric) poate avea beneficii imense pentru sănătate. Previne Alzheimer, reduce riscul de boli cardiovasculare și întărește sistemul imunitar. Știai însă că uleiul de cocos poate îndepărta și cariile?

Importanța igienei orale

Igiena orală deficitară poate duce la o serie de probleme de sănătate: deteriorarea dinților și a gingiilor, slăbirea dinților, a cariilor, infecții și alte tulburări mai dăunătoare.

Acest lucru se datorează faptului că gura este plină de bacterii, dintre care majoritatea sunt inofensive. De regulă, apărarea noastră imună și îngrijirea orală zilnică sunt suficiente pentru a le ține sub control. Însă, atunci când igiena orală nu este adecvată, aceste bacterii se pot înmulți și pot duce la infecții, cum ar fi cariile și bolile gingivale.

De asemenea, te poți alege cu:

    • Boli cardiovasculare – studiile au arătat că inflamația asociată cu infecțiile cauzate de bacteriile orale ar putea provoca boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.
    • Parodontită: o igienă orală deficitară poate duce la boli parodontale care sunt uneori responsabile de nașteri premature și greutate redusă la naștere.
    • Diabet: Boala diabetului reduce rezistența la infecții, putând pune gingiile în pericol. De asemenea, studiile au arătat că parodontita este a șasea complicație a diabetului.

Pentru o bună sănătate bucală, este important să ai o dietă sănătoasă, să înlocuiești periuța de dinți la fiecare trei luni, să eviți fumatul, să consumi alcool cu ​​moderație și să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi.

Uleiul de cocos: o pastă de dinți ultra-eficientă!

Un studiu din revista științifică Nature a  constatat că uleiul de cocos este  unul dintre cele mai bune moduri de a-ți menține dinții curați și sănătoși. Datorită agenților săi antibacterieni și enzimelor digestive care împiedică proliferarea bacteriilor în gură, uleiul de cocos ajută la prevenirea cariilor. Virtutile acestui ulei nu se opresc aici, deoarece elimină și respirația urât mirositoare.

Dr. Damien Brady, autorul studiului, a declarat: „Uleiul de cocos reprezintă una dintre cele mai bune alternative la aditivii chimici găsiți în pastele de dinți de pe piață. În plus, acordăm o mare importanță găsirii unor modalități noi (mai naturale) de combatere a infecțiilor microbiene”.

Rețetă de pastă de dinți de casă:

Ingrediente:
    • ½ cană de ulei de cocos 
    • 2 până la 3 linguri de lut verde
    • 15 până la 30 de picături de ulei esențial de lămâie

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele până obții o pastă netedă și omogenă. Spălă-te pe dinți așa cum ai face cu o pastă de dinți obișnuită.

Argila verde este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antiseptice,  antibacteriene  și remineralizante.

Pasta de dinți de casă poate fi păstrată timp de o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel