Patronii acuză doctorii că dau prea multe concedii medicale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Stetoscop
Stetoscop

Concediile medicale ale angajaților sunt contestate de unii patroni la CJAS pe motiv că sunt mult prea multe și doctorii dau "prea ușor" concedii medicale.

Concedii medicale, patroni. "Patronii vin la noi și depun plângeri împotriva angajaților care și-au luat nejustificat concedii medicale. De multe ori vin și cu dovezi, pentru că îi urmăresc și îi filmează, constatând astfel ca bolnavii se plimbă sau muncesc în alte părți", declară Cătălin Măguleanu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, informează national.ro.

Conform sursei citate, CJAS îi verifică pe medicii acuzați de patroni. Măguleanu a mai afirmat că "au fost destule cazuri în care în foaia pacientului nu era trecută nicio afecțiune și niciun tratament". Astfel, acele concedii medicale emise de doctorii din Prahova au fost anulate.

Patronii susțin că o parte din angajați își iau concedii medicale ca să-și rezolve probleme personale ori să muncească la negru.

Ca să-și întărească spusele, președintele CJAS Prahova dă câteva cifre: 138.739 de concedii medicale înregistrate în 2017, 144.886 – în 2018. Numărul angajaților din același județ, conform statisticilor, este de circa 165.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel