Patronii acuză doctorii că dau prea multe concedii medicale

Adisa Codruț / 28 iun 2019 / 14:56
Stetoscop
Stetoscop

Concediile medicale ale angajaților sunt contestate de unii patroni la CJAS pe motiv că sunt mult prea multe și doctorii dau "prea ușor" concedii medicale.

Concedii medicale, patroni. "Patronii vin la noi și depun plângeri împotriva angajaților care și-au luat nejustificat concedii medicale. De multe ori vin și cu dovezi, pentru că îi urmăresc și îi filmează, constatând astfel ca bolnavii se plimbă sau muncesc în alte părți", declară Cătălin Măguleanu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, informează national.ro.

Conform sursei citate, CJAS îi verifică pe medicii acuzați de patroni. Măguleanu a mai afirmat că "au fost destule cazuri în care în foaia pacientului nu era trecută nicio afecțiune și niciun tratament". Astfel, acele concedii medicale emise de doctorii din Prahova au fost anulate.

Patronii susțin că o parte din angajați își iau concedii medicale ca să-și rezolve probleme personale ori să muncească la negru.

Ca să-și întărească spusele, președintele CJAS Prahova dă câteva cifre: 138.739 de concedii medicale înregistrate în 2017, 144.886 – în 2018. Numărul angajaților din același județ, conform statisticilor, este de circa 165.000.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy