Patru rețete naturale și simple pentru a-ți închide culoarea părului acasă, fără vopsea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru rețete naturale simple pentru a-ți întuneca părul acasă, fără vopsea. Foto: Freepick @freepik
Patru rețete naturale simple pentru a-ți întuneca părul acasă, fără vopsea. Foto: Freepick @freepik

Patru rețete naturale îți sunt de ajutor când vrei să-ți închizi culoarea părului fără vopsea. În loc să mergi la coafor pentru o schimbare, de ce să nu o faci acasă?

Știi că este posibil să-ți schimbi culoarea părului cu ingrediente naturale. Află cum poți să-ți închizi culoarea părului acasă, cu 4 rețete eficiente. 

Datorită acestor pigmenți naturali, îți poți schimba nuanța părului. Odată ce vei însuși aceste tehnici, nu va mai fi nevoie să mergi la salon pentru a da o nuanță nouă podoabei capilare.

De asemenea, poți elimina firele albe de păr fără vopseaua chimică care conține, adesea,  substanțe  nocive, precum amoniacul sau parabenii. Indiferent dacă ai părul șaten sau roșcat, îți poți recăpăta culoarea naturală cu aceste ingrediente care restaurează pigmentul. Firele de păr vor fi hrănite și se vor colora în mod natural. Nu vei mai putea renunța la acești coloranți vegetali eficienți!

Loțiunea care îndreaptă părul. Podoaba capilară va fi moale ca bumbacul

Ceaiul negru. Dacă ai fire albe de păr, pe care vrei să le camuflezi, ceaiul negru este un ingredient natural, care este ideal pentru un rezultat uluitor! Este perfect pentru a-ți colora firele albe chiar de la prima aplicare.

Ceaiul negru trebuie să fie concentrat. Pentru asta, pune 5 pliculețe de ceai, în funcție de culoarea părului tău, în două căni de apă clocotită. După ce l-ai lăsat să se răcească, amestecă-l cu un balsam pentru păr. 

Apoi, tot ce trebuie să faci este să-l apici pe păr și să-l lași să acționeze circa o oră. După clătire, verifică dacă ai obținut culoarea dorită. Dacă culoarea nu este suficientă de întunecată, poți lăsa acest colorant vegetal pe păr o noapte întreagă, înfășurându-ți părul cu o folie de plastic.

Protejează-ți părul de umiditate: iată 3 trucuri care funcționează

Sucul de sfeclă. Dacă ai părul roșcat, este posibil să închizi culoarea în mod natural cu suc de sfeclă. Pentru asta, amestecă sucul de sfeclă cu un ulei vegetal la alegere. Aplică acest preparat pe păr și înfășoară-l cu o filei de plastic. Lasă vopseaua vegetală să acționeze timp de o oră. Tot ce trebuie să faci este să-ți clătești părul, iar rezultatul va fi cât se poate de natural.

Sucul de morcovi. Dacă ai părul blond, sucul de morcovi este o alternativă naturală perfectă la colorarea obișnuită. Avantajul acestui colorant vegetal este că are o putere de hidratare de neoprit. Pentru a profita de acest colorant, amestecă sucul de morcovi cu ulei de cocos, care va hrăni părul. Aplică tratamentul pe lungimea firelor de păr și înfășoară-l cu o folie de plastic. Așteaptă o oră înainte de a clăti părul cu oțet de mere, un alt ingredient care conferă părului strălucire.

Trei remedii naturale și ieftine pentru un păr mătăsos

Pentru a-ți întuneca părul fără a deteriora firele, există o altă tehnică naturală, potrivită pentru brunetele care doresc să aibă o nuanță frumoasă sau să ascundă firele albe.

Vorbim despre scorțișoară. Amestecă o jumătate de cană din acest condiment cu aceeași cantitate de balsam de păr. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să acționeze circa o oră. Nu uita să înfășori părul într-o folie de plastic, după ce ai aplicat masca. La final, șamponează și clătește părul. Repetă procedura la fiecare două săptămâni pentru rezultate optime.

De ce să te șamponezi de 2 ori și de ce să clătești cu apă călduță. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Explicațiile specialiștilor

Un lucru este cert: pentru a avea grijă de păr nu trebuie să cheltuiești o avere pe produse cosmetice scumpe, deoarece natura este plină de comori. Plantele îți pot oferi un nou aspect nou în mod natural!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel