Protejează-ți părul de umiditate: iată 3 trucuri care funcționează

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Protejează-ți părul de umiditate: iată 3 trucuri care funcționează. Foto: Freepick @marymarkevich
Protejează-ți părul de umiditate: iată 3 trucuri care funcționează. Foto: Freepick @marymarkevich

Protejează-ți părul de temperaturile scăzute și de umiditatea din aer, deoarece îl pot deteriora.

Iarna este un anotimp care poate fi foarte dur pentru părul tău. Podoaba capilară suferă cel mai mult de frig și umiditate. 

Vântul, aerul rece, ploaia și umiditatea fac părul să fie mai vulnerabil. Firele de păr devin casante, se rup sau se încrețesc. În plus, din cauza aerului uscat din casă, părul se usucă.

Iată trei strategii foarte simple care te pot ajuta să-ți protejezi părul mai bine în timpul sezonului rece.

Pătrunjelul întinerește tenul și estompează acneea. Cum se prepară masca ce face minuni

În primul rând, când ieși din casă într-o zi geroasă, nu uita să-ți acoperi părul. Unele doamne apelează la eșarfe și pălării. Dar aceste accesorii pot fi făcute din țesături aspre, care  pot deteriora părul. Un prim truc inteligent este să folosești o eșarfă de mătase, pe care să o îndoi în două, ca să fie mai călduroasă.

Dacă preferi să poți pălărie, acoperă-ți părul mai întâi cu o căciulă subțire de mătase. Părul tău îți va mulțumi pentru că-l protejezi.

Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

Nu-ți spăla părul zilnic. Iarna, umiditatea face ravagii pe părul creț. Nu te grăbi totuși să-l speli. Spălarea zilnică a părului iarna este o greșeală. Acest lucru afectează pelicula lui naturală de protecție, înrăutățind situația și făcând părul să se încrețească mai mult.

Iarna, părul trebuie spălat de două ori pe săptămână. Folosește produse anti-încrețire.  Când ieși din casă, protejează-ți imediat părul cu o eșarfă de mătase și o pălărie. Acestea vor împiedica deteriorarea părului din cauza umidității.  

Trei remedii naturale și ieftine pentru un păr mătăsos

Hidratează-ți părul. Îți poți întări părul cu aburi împotriva efectelor umidității. Acest lucru pare ciudat, deoarece se știe că aburii pot încreți părul. De fapt, particulele de apă fierbinte, care plutesc în aer, pot avea o acțiune hidratantă pentru păr. Prin urmare, o hidratare adecvată te poate ajuta să menții un păr sănătos și să împiedici uscarea lui. Doar fă un duș fierbinte și beneficiază de aburii apei fierbinți pentru păr.

Părul va fi mai moale, dacă îl vei hrăni cu unei din semințe de in

De asemenea, părul va fi super strălucitor, dacă îl vei îngriji, folosind diferite ingrediente naturale. Produsele din cămară sunt un ajutor de nădejde pentru ca părul să fie moale și strălucitor. În plus, și vârfurile despicate vor rămâne amintire.

Uleiul din semințe de in se folosește în cosmetica de zeci de ani. Poate fi făcut, cu ușurință acasă, din doar două ingrediente: puțin suc de lămâie și o mână de semințe de in.

Două lingurițe din acest ulei sunt suficiente pentru a opri căderea părului

Pune aproximativ 30 de grame de semințe de in într-o strecurătoare, care trebuie scufundată într-o cratiță mică, plină cu apă. Cratița se pune pe foc și apa se fierbe cu tot cu semințele de in. De obicei sunt suficiente 5 minute, dar dacă vei ține semințele de in mai mult timp în apă, gelul va fi mai compact și mai eficient.

20 de lucruri despre căderea părului. Care e cauza: Șampoanele care promit minuni nu fac minuni

Stinge focul și lasă semințele de in se lasă să se răcească în apă cel puțin o oră. Căldura va extrage toate ingredientele active din semințele de in, care vor forma gelul. După ce timpul a expirat, scoate sita cu semințele de in din cratiță și adaugă în apă, pentru a da amestecului o notă de parfum, două linguri de suc de lămâie. Gelul gata preparat poate fi pus pe păr înainte de șamponare. De asemenea, gelul poate fi folosit pentru a aranja un păr rebel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel