Perfuziile, o experiență mai puțin traumatizantă pentru copii? Soluția ingenioasă a unei adolescente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ursulețul creat de o puștoaică din State        FOTO: Facebook Medi Teddy
Ursulețul creat de o puștoaică din State FOTO: Facebook Medi Teddy

O puștoaică din State, cu o boală rară, care are nevoie periodic de perfuzii, a creat un ursuleț în care este ascunsă perfuzia pentru a face ca experiența copiilor în spitale să nu fie înspăimântătoare.

Perfuziile, copii. Ella Casano este o puștoaică de 12 ani din Connecticut, SUA, și suferă de boala Purpură trombocitopenică idiopatică (ITP). De la 7 ani a avut nevoie periodic de perfuzii, experiență care a speriat-o, de aceea a creat o modalitate care să nu-i sperie pe copii când li se fac perfuzii: un ursuleț care ascunde perfuzia și o parte din fire. L-a numit Medi Teddy. Ideea i-a venit când a avut de făcut un proiect la școală. S-a inspirat din experiența ei cu spitalele, notează staynaturallyhealthy.com.

Boala rară pe care o are este rezultatul defecțiunii sistemului imunitar care prin greșeală atacă și omoară trombocitele - fragmente de celule care ajută la formarea cheagurilor de sânge. Pentru Ella, asta a însemnat să facă perfuzii IV la fiecare șase până la opt săptămâni, proces care a început când avea doar 7 ani. "Ca fetiță a fost îngrozită de perfuziile IV, dar aceasta a devenit mai târziu o inspirație pentru crearea lui Medi Teddy. Acest ursuleț va ajuta alți copii să fie mai puțin îngroziți de perfuziile IV", arată sursa citată.

Fata mărturisea, pe site-ul produsului, prima ei transfuzie:

"am fost surprinsă și am fost puțin intimidată de aspectul cantității de tuburi și echipamente medicale. Pe măsură ce am văzut tot mai mulți copii care experimentau aceleași sentimente, am devenit mai interesată să creez o experiență mai prietenoasă pentru pacienții tineri IV, așa că am creat Medi Teddy. Sper că Medi Teddy vă ajută la fel de mult pe cât mă ajută!".

Primul ursuleț l-a făcut tăind unul de pluș, a îndepărtat interiorul și a folosit un pistol cu lipici ca să prindă perfuzia. Acum, Medi Teddy este o „pungă de animale umplute care acoperă și ascunde o pungă IV". În față are chipul prietenos al unui ursuleț, iar în spate e transparent ca personalul medical să vadă.

Mai târziu, ideea puștoacei a fost brevetată și mama Ellei a creat un plan de afaceri. Au lansat un GoFundMe, o fundație care să ofere cadou acești ursuleți. Inițial, voiau să-i ofere spitalelor, dar a devenit atât de popular încât oamenii îi contactează să cumpere Medi Teddy ca un cadou pentru un copil care are nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel