Pericolele dietei Keto: Cum îți poate afecta sănătatea organismului

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta Keto
Dieta Keto

Chiar dacă dieta ketogenică, sau dieta keto, a crescut în popularitate în ultimii ani, aceasta există de fapt în domeniul medical de aproape un secol. Cu toate acestea, dieta keto nu a fost creată sau studiată inițial pentru pierderea în greutate.

Credeți sau nu, a fost concepută pentru a trata epilepsia, potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Neuroscience. Cu toate acestea, odată ce oamenii au început să promoveze ideea că keto este o opțiune excelentă pentru a pierde în greutate în timp ce se consumă alimente precum unt și șuncă, a devenit ca o opțiune de dietă la modă. Și mulți oameni raportează rezultate de succes.


Singura problemă? Ei bine, nu există studii privind efectele pe termen lung ale acestui mod de alimentație, subliniază Penn Medicine. Așa că, deși oamenii sunt entuziasmați de scăderea cifrelor de pe cântar, nu se știe ce se întâmplă cu corpul lor în interior. Totul, de la sănătatea inimii lor la sănătatea digestivă, ar putea fi în pericol. 

Risc crescut de colesterol ridicat

Lucrul care îi atrage pe cei mai mulți oameni la dieta keto este, probabil, ceea ce o face cea mai periculoasă: este vorba despre un aport ridicat de grăsimi. Mai exact, este vorba despre un aport ridicat de grăsimi saturate. În timp ce fiecare dietă are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi, keto necesită ca o persoană să obțină undeva în jur de 90% din caloriile zilnice din grăsimi, potrivit Harvard Medical School.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte riscuri pentru sănătate presupune dieta Keto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel