Perioada de autoizolare, redusă de la 14 la 10 sau 7 zile: unde se întâmplă asta

Angela Sabău / 03 dec 2020 / 21:34
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay

Perioada de autoizolare scade de la 14 la 10 sau chiar 7 zile, în unele state. 

Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus, scade de la 14 la 10, sau chiar şapte zile î Statele Unite ale Americii. ȘI în două țări din Europa s-au luat măsuri asemănătoare: Franța și Belgia.
Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) din Statele Unite arată că, deşi perioada de două săptămâni de izolare rămâne una ideală, cei care au un test negativ se pot izola doar şapte zile. Cei care nu şi-au făcut test, dar nu au simptome, pot ieşi din izolare după 10 zile. 
Michael Thomas Osterholm, Comisia COVID din Statele Unite ale Americii SUA: „Cred că măsura va avea un impact pozitiv, comparativ cu oamenii care spun că nu pot să stea izolaţi 14 zile”.
Propunerea a ajuns la Comisia de monitorizare a pandemiei de la Casa Albă şi este analizată. Perioada de două săptămâni a fost decisă la începutul crizei sanitare, când experţii nu aveau încă suficiente date despre perioada în care riscul de infectare este maxim, notează Antena 3.

În România nu se va schimba,d eocamdată, nimic. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că recomandările OMS, dar şi ale Comisiei Europene, sunt să rămânem la 14 zile, ca fiind o perioadă medie de incubaţie în evoluţia bolii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy