Perioada de autoizolare, redusă de la 14 la 10 sau 7 zile: unde se întâmplă asta

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay

Perioada de autoizolare scade de la 14 la 10 sau chiar 7 zile, în unele state. 

Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus, scade de la 14 la 10, sau chiar şapte zile î Statele Unite ale Americii. ȘI în două țări din Europa s-au luat măsuri asemănătoare: Franța și Belgia.
Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) din Statele Unite arată că, deşi perioada de două săptămâni de izolare rămâne una ideală, cei care au un test negativ se pot izola doar şapte zile. Cei care nu şi-au făcut test, dar nu au simptome, pot ieşi din izolare după 10 zile. 
Michael Thomas Osterholm, Comisia COVID din Statele Unite ale Americii SUA: „Cred că măsura va avea un impact pozitiv, comparativ cu oamenii care spun că nu pot să stea izolaţi 14 zile”.
Propunerea a ajuns la Comisia de monitorizare a pandemiei de la Casa Albă şi este analizată. Perioada de două săptămâni a fost decisă la începutul crizei sanitare, când experţii nu aveau încă suficiente date despre perioada în care riscul de infectare este maxim, notează Antena 3.

În România nu se va schimba,d eocamdată, nimic. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că recomandările OMS, dar şi ale Comisiei Europene, sunt să rămânem la 14 zile, ca fiind o perioadă medie de incubaţie în evoluţia bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel