Persoanele vaccinate, de ce trebuie să respecte restricțiile: Andrei Baciu, explicații

DCMedical Team |
Data publicării:
Covid-19     Foto: Pixabay
Covid-19 Foto: Pixabay

Andrei Baciu a vorbit despre restricțiile aplicate în cazul persoanelor vaccinate.

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a explicat de ce persoanele care au fost vaccinate trebuie să respecte măsurile sanitare şi care este riscul de transmitere între cei imunizați.

„Vaccinarea ne protejează de boală. Dacă ne vaccinăm, nu o să facem o formă severă, nu o să fie o formă gravă şi nu o să ajungem la spital (...) Este posibil să ne vaccinăm, să câștigăm imunitate, care ne protejează de a ne îmbolnăvi, dar să intrăm în contact cu o particulă virală care se poate cantona la nivelul mucoasei nazofaringiene, la nivelul tractului respirator.

Respectiva particulă nu va ajunge să se multiplice în interiorul organismului. Încă nu se cunoaște care este impactul vaccinării asupra transmiterii şi contagiozității virale la persoanele vaccinate. Oricum, cel mai probabil acesta este foarte redus. Transmiterea de la o persoană la alta va fi mult mai redusă”, a explicat el la Antena 3.

Secretarul de stat Andrei Baciu a fost întrebat şi dacă există șanse ca doua persoane vaccinate anti-COVID să se infecteze una de la alta, iar ulterior să dezvolte boala:

„Există șanse foarte mici, dar există în continuare șanse de infectare (...) Să ne infectăm unul pe celălalt sunt șanse extrem de mici, iar să ne îmbolnăvim unul pe celălalt nu cred că sunt șanse.

De exemplu, dacă am fi 10 persoane într-o cameră, acest lucru ilustrează obiectivul pe care îl avem de atingere a unei imunități colective de 70%. Practic, dacă în acest spațiu am fi 10 oameni şi 7 am fi vaccinați şi dacă o persoană ar purta virusul, șansele de a-l transmite sunt extrem de mici”, a mai spus secretarul de stat Andrei Baciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel