Personalități ale lumii medicale românești, decorate de președintele Klaus Iohannis

Dana Lascu / 30 noi 2019 / 16:59
Președintele Klaus Iohannis a decorat mai multe personalități medicale
Președintele Klaus Iohannis a decorat mai multe personalități medicale

Prof dr Ovidiu Băjenaru, prof dr Horațiu Suciu, prof dr Alexandru Rafila și prof dr Alexandru Vlad Ciurea s-au numărat printre personalitățile medicale decorate de președintele Klaus Iohannis. Și Universitatea de Medicină din Iași a fost decorată. 

Personalități ale lumii medicale românești au fost de corate, ieri, de președintele Klaus Iohannis. Este vorba de: 

Profesor dr. Alexandru Vlad Ciurea, reputat neurochirurg român a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, Ordinul Național „Steaua României" în grad de Cavaler.

Profesorului dr. Horațiu Suciu, pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă în punerea în aplicare a unor noi metode de tratament în domeniul chirurgiei cardiovasculare moderne, i-a fost conferit Ordinul Național „Steaua României" în grad de Cavaler.

Profesorul dr. Ovidiu-Alexandru Băjenaru, conferențiarul dr. Iulian Brezean, profesorul dr. Victor Nimigean, profesorului dr. Cătălina Tudose și conferențiarului dr. Ioan Țilea, pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului în activitatea medicală și didactică, le-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

De asemenea, tot cu ocazia Zilei Naționale a Românei, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum și pentru rezultatele importante obținute în perfecționarea actului medical, Președintele Klaus Iohannis a mai conferit:

Ordinul „Meritul Sanitar" în grad de Ofițer pentru dr. Adrian Lobonțiu (Statele Unite ale Americii) și pentru profesorul dr. Alexandru Rafila;

Ordinul „Meritul Sanitar" în grad de Cavaler profesorului dr. Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu, conferențiarului dr. Dragomir Ovidiu Chioncel, dr Constantin Dina (fostul șef al DSP Constanța și șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății), dr. Valeria Herdea, profesorului dr. Viorel Jinga, dr. Andreea Anamaria Moldovan, profesorului dr. Victor Dan Eugen Strâmbu și lui Mircea Timofte (președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor şi Asistenților Medicali din România).

De asemenea, a fost conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ" în grad de Mare Ofiţer Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași;

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy