Petele de vârstă, o problemă enervantă. Iată cum poți scăpa de ele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Petele de varsta - Foto: Freepick @spukkato
Petele de varsta - Foto: Freepick @spukkato

Petele de vârstă sunt o problemă enervantă și foarte neplăcută. Aceste pete strică aspectul tenului și trebuie ascunse sub machiaj.

În general, petele de vârstă provoacă multe neplăceri doamnelor și domnișoarelor. Mecanismul prin care apar petele de vârstă este exact același cu mecanismul care declanșează apariția bronzului. Cu toate acestea, suntem mulțumiți de un bronz, dar deloc de petele de pe piele.

Diabetul, boală care afectează întregul organism. Medic: Nu apare de pe o zi pe alta. Are nevoie de ani buni de viață dezorganizată

Ce să faci dacă vezi pe piele o pată pigmentară? În primul rând, nu te agita. Dacă mai devreme se credea că de vină este soarele, acum cosmetologii și medicii sunt siguri că petele pot apărea în urma acneei, a unei accidentări, a unei tăieturi, a unei proceduri cosmetice prost efectuate. În plus, de vină ar putea fi și o modificare a nivelului hormonal.

De ce apar petele de vârstă? Iată o listă de motive pentru care pot apărea pete de vârstă:

- utilizarea prelungită a antibioticelor;

- utilizarea contraceptivele orale și sarcină;

- proceduri cosmetice;

- peeling cu laser-ul, epilare;

- leziuni și vânătăi;

- purtarea frecventă a îmbrăcămintei sintetice;

- boli ale sistemului endocrin, ale sistemului cardiovascular, ale tractului gastrointestinal, ale ficatului;

- stres, tulburări emoționale, tensiune nervoasă. 

Lentilele de contact care provoacă infecția Acanthamoeba. Nu le mai purta niciodată. Cum se pun și cum se scot corect lentilele de contact

Petele de vârstă, plan de acțiune

 

Dacă ai văzut o pată pigmentară sau dacă petele apar prea des și activ, trebuie să mergi, mai întâi, la un dermatolog. Specialistul îți va putea explica de unde au apărut petele. Odată cu tratarea problemei din interior, petele dispar de la sine.

Dacă, după arsuri solare sau leziuni ale pielii, petele rămân, atunci trebuie să apelezi  la produse speciale de îngrijire a pielii, predispuse la pigmentare.

Pigmentarea poate fi eliminată cu ajutorul  peelingurilor chimice, mezoterapiei și a altor proceduri cosmetice. La domiciliul pot fi folosite diferite creme, măști, scrub-uri și  seruri.

Remedii pentru combaterea petelor de vârstă

 

Nu doar produsele  și procedurile cosmeticele te pot ajuta să scapi de petele de vârstă. O modalitate bună de a scăpa de excesul de pigmentare și de a lumina ușor tenul este infuzia de pătrunjel.

Toacă mărunt două legături de pătrunjel, toarnă peste ele apă clocotită și lasă să se  infuzeze circa două ore. Cu infuzia răcită, șterge-ți fața dimineața și seara.

Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu

 

Mască de lămâie. Și acidul din lămâie te poate ajuta să scapi de petele de pe ten. Amestecă o linguriță de suc de lămâie, 40 de grame de drojdie și o lingură de lapte. Amestecați bine, apoi aplică pe față. Masca cu suc de lămâie trebuie ținută pe față circa 20 de minute. Clătește apoi fața cu apă rece.

Mască de morcovi. Pentru a pregăti o mască de morcovi, vei avea nevoie de o lingură de smântână, un gălbenuș de ou și o linguriță de suc de morcovi. Amestecă bine totul, aplică masca pe față pentru 20 de minute. Clătește fața cu apă rece și bucură-te de o piele albă și luminoasă. 

7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

 

Care sunt produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea. Ar trebui excluse din regim. Dacă nu poți renunța la ele, limitează consumul.

Medicii spun că produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea, afectează și sănătatea, de aceea trebuie să ai grijă ce pui în farfurie. 

Măștile, cremele, scrub-urile, loțiunile și alte zeci de produse cosmetice nu te vor ajuta dacă nu mănânci corect. Acnee, riduri, pete și tot felul de iritații pe ten pot fi rezultatul regimului alimentar incorect.

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Ești ceea ce mănânci și asta este adevărat. Prin urmare, ar trebui să-ți analizezi dieta și să o corectezi. În primul rând, scapă de produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea.

1. Cafea. Pentru a începe bine ziua, ai nevoie de o ceașcă de cafea. Această băutură stimulează hipofiza (glanda pituitară), ceea ce determină producerea de cortizol, un hormon al stresului. Acesta duce la creșterea rapidă în greutate în zona abdomenului, accelerează procesul de îmbătrânire și subțiază pielea.

Cortizolul crește și nivelul de anxietate. Așa că treci de la cafea la ceai, cât mai curând posibil. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul matcha sunt gustoase și revigorante.

Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor

2. Alcool. Alcoolul deshidratează organismul și duce la apariția ridurilor sub ochi, deoarece pielea din acea zonă este foarte delicată și reacționează puternic la deshidratare. Dacă consumi alcool, nu uita să bei apă.  

3. Produsele lactate și laptele. Multe persoane au intoleranță la lactoză, care provoacă dureri abdominale, diaree și gaze intestinale. Persoanele cu intoleranță la lactoză dezvoltă acnee, după ce consumă produse lactate. În plus, laptele de vacă conține hormoni care destabilizează fondul hormonal al organismului, ceea ce duce la apariția coșurilor pe față. Încearcă să consumi lapte fără lactoză sau lapte vegetal, cum ar fi cel din soia, cocos sau migdale.

7 semne ale dietei sănătoase. Se văd din cap până-n picioare

4. Zahăr. Dependența de zahăr și de alimentele bogate în zahăr duce la scăderea colagenului și a elastinei. Pielea devine rigidă, se lasă și își pierde elasticitatea naturală. Nici măcar iaurturile naturale nu sunt suficient de sănătoase dacă conțin îndulcitori artificiali. Alege iaurturi fără aditivi și adăugă nuci, fructe, fructe uscate și cereale.  Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel