Petrecerile, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cum îți cresc sistemul imunitar și ce alte efecte au asupra întregului organism

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Petrecerile - Foto: Freepick
Petrecerile - Foto: Freepick

Petrecerile au beneficii asupra întregului organism. Află care sunt acestea.

Petrecerile îți pot îmbunătăţaţi starea de spirit. Știm cu toții că petrecerile cu ceilalți ne fac să ne simțim bine, dar ce este, de fapt, bun pentru noi?

Există multe beneficii ale petrecerilor, chiar dacă acestea sunt mai restrânse sau în grupuri mai mari.

Petrecerile îmbunătățesc sistemul imunitar

Opiniile diferă atunci când vine vorba de petreceri. Sunt bune pentru sănătatea noastră sau sunt ceva care ar trebui evitat cu orice preț? Ca și în cazul tuturor lucrurilor din viață, răspunsul este la mijloc.

Potrivit celor mai recente cercetări, persoanele extrovertite sunt asociate cu un sistem imunitar mai bun decât cele introvertite. Așa că, atunci când cineva îți reproșează că ai mers data viitoare la petrecere, ai un răspuns gata făcut pentru ei, arată Pole Dance Parties Dallas.

Petrecerile aduc zâmbetul pe buze

Râsul este sănătos, știați asta? Râsul îți relaxează întregul corp timp de până la 45 de minute. Există o altă dovadă că petrecerile îți îmbunătățesc sistemul imunitar: atunci când râzi, corpul tău crește numărul de anticorpi a căror funcție este de a rezista bolilor. În plus, râsul crește fluxul sanguin și îți protejează inima de problemele cardiovasculare.

În cele din urmă, un alt beneficiu al râsului este reducerea stresului.

Dansul de la petreceri îmbunătățește sistemul cardiac

Îți place să dansezi? Acum îți va plăcea și mai mult. În timp ce dansezi, ritmul cardiac crește, ceea ce face ca dânsul să fie un fel de antrenament. Acest lucru înseamnă că vă arde calorii și construiește muşchii în timp ce dansezi.

Nu numai ca dansul îţi poate îmbunătăţi condiţia fizică, dar îţi poate provoca şi mintea. Potrivit studiilorr, dansatorii frecvenți în jurul vârstei de 75 de ani au avut un risc mai mic de a dezvolta demență.

Consumul moderat de alcool benefic pentru sănătate

Este chiar posibil acest lucru? Da. Cu toate acestea, trebuie să definim ce înseamnă cu adevărat consumul moderat de alcool. Consumul moderat de alcool include o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.

Acest lucru se măsoară luând în considerare orice zi unică, nu câteva zile la rând. Cred că toți putem gestiona una sau două băuturi atunci când ieșim.

Potrivit studiului publicat de School of Public Health de la Universitatea Harvard, consumul moderat de alcool este legat de riscul mai mic de boli cardiovasculare. Studiul olandez a demonstrat că consumul moderat de alcool poate reduce șansele de a dezvolta diabet 2.

Cum să petreci sănătos

Așa cum am menționat beneficiile pentru sănătate ale consumului moderat, trebuie să subliniem că cel mai bun lucru este să beți cantități moderate.

Dacă intenționați să beți, mâncați întotdeauna bine înainte de petrecere. Nu amestecați două tipuri de băuturi alcoolice.

Fă-ți din timp planuri cu privire la modul în care vrei să te întorci acasă.

Cea mai bună recomandare este să aveți un șofer desemnat sau să luați un taxi.

Rămâi aproape de oamenii în care ai încredere, mai ales la petrecerile mari.

Petrecerile, cum să le gestionezi

Când petrecem, avem tendința de a pierde nopțile. Potrivit cercetării, privarea de somn nu duce la luarea unor decizii raționale, ci de încărcare emoțională. Acest lucru poate duce la diverse comportamente riscante.

Dacă pierdeți constant nopțile puteți suferi chiar și de tulburări de anxietate. Petrecerile prea mari îţi pot perturba ritmul biologic şi sistemul digestiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel