Pintea, Spitalul Județean Craiova: Bani pentru aparatură și personal au fost, dar și rea voință

DCMedical Team |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, după o întâlnire cu şefii de secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, că unitatea a avut la dispoziţie fondurile necesare pentru achiziţia de aparatură, repararea computerelor tomograf, angajare de personal, dar sunt persoane "care nu doresc ca lucrurile să se mişte", pentru că există "foarte, foarte multă rea-voinţă".

"Lipsa de comunicare dintre partea medicală și cea administrativă, lipsa de disciplină şi de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să țină prima pagina a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia şi locuitorii Craiovei merită un altfel de spital", a declarat ministrul Sănătății.

De-a lungul timpului, Ministerul Sănătății a trimis mai multe echipe de control la această unitate.

"Am prezentat rezultatele acestor controale în fața șefilor de secție. Am discutat despre programul de oncologie şi cardiologie, despre tromboliza. Scopul nostru nu este sa "tăiem capete", să schimbăm manageri sau directori medicali. Dar vreau ca pacienții de aici să beneficieze de asistență medicală pentru ca merita şi pentru ca aici sunt medici foarte bine pregatiti profesional", a declarat ministrul Sănătății.

În urma discuțiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca şeful Corpului de Control din cadrul MS să realizeze împreuna cu o echipa o analiză asupra modului în care trebuie reorganizată unitatea în vederea eficientizării.


Anul acesta, MS a alocat 20 milioane de lei spitalului pentru achiziția de aparatură medicală. Ministrul Sănătății a verificat cum au fost cheltuite aceste fonduri.

" Din pacate executia bugetara la ora aceasta este de doar 10%. Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf să nu funcționeze niciunul. Craiova nu are citostatice care se găsesc in alte oraşe mai mici deoarece achizițiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile in loc de 72 de ore, sunt sincope in aprovizionare fără ca nimeni sa răspundă. Trebuie o analiză şi a resursei umane şi a modului în care sunt scoase posturile la concurs", a mai spus ministrul.

Există şi veşti bune. În luna octombrie se va pune în funcțiune aparatura medicală din secția de radioterapie achiziționată prin programul finanțat de Banca Mondială.

Ministrul Sănătății va reveni în Craiova peste o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel