Planta ornamentală care te scapă de țânțari: studiile științifice confirmă

Angela Sabău |
Data publicării:
Lantana Camara  Sursa foto: wikipedia.org
Lantana Camara Sursa foto: wikipedia.org

Unele plante sunt cunoscute pentru că țin la distanță țânțarii și muștele. Studiile științifice confirmă acest lucru.

De-a lungul anilor, s-au făcut multe studii pentru a aborda problema țânțarilor. Din Africa până în India, multiplele probleme care vin cu aceste insecte au dimensiuni astronomice. Malaria, Dengue, Chikungunya și virusul Zika sunt doar câteva boli transmise prin țânțari.

Pentru a alunga o astfel de problemă și a găsi o soluție mai ieftină, oamenii de știință au început să testeze Lantana Camara pentru a vedea dacă este eficient împotriva țânțarilor. După multe studii, s-a ajuns la concluzia că Lantana Camara este o resursă ieftină și eficientă împotriva țânțarilor.

Într-un studiu din 2013, solicitanții au luat această plantă pentru a reduce numărul malariei. Au prelevat probe de plante și au făcut diverse preparate conținând metanol, acetat de etil, etanol și dietil eter. Folosind aceste probe și solvenți, au extras esența plantei.

Rezultatele acestui studiu arată că planta Lantana Camara este eficientă în respingerea țânțarilor Anopheles timp de peste 300 de minute. Aceasta a fost o realizare remarcabilă în dezvoltarea repelenților organici siguri pentru a controla transmiterea malariei.

Planta Lantana Camara este o plantă ornamentală, dar poate provoca probleme dacă invadează suprafețele agricole ca urmare a toxicității pentru animale, precum și a capacității sale de a forma desișuri dense care, dacă nu sunt controlate, pot reduce foarte mult productivitatea terenurilor agricole. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel