Pleoape căzute: 3 remedii naturale care îți întineresc ochii

Irina Radu |
Data publicării:

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea se lasă, apar ridurile și cearcănele se accentuează. Împotriva pleoapelor căzute, a pungilor sub ochi sau a ridurilor din jurul ochilor, mulți oameni apelează la injecții cu acid hialuronic sau intervenții chirurgicale estetice, inclusiv blefaroplastie. Înainte de a apela la astfel de soluții, unele ingrediente naturale te pot ajuta să redobândești un aspect mai tineresc. 

Există multe motive pentru apariția pleoapelor căzute. Putem cita, spre exemplu, stresul, lipsa somnului, abuzul de tutun și alcool sau îmbătrânirea.

În cazul pleoapelor căzute apelează cu încrederea la aceste trei remedii naturale. 

1. Tratament ferm cu aloe vera și castravete

Pentru a tonifia și întări zona ochilor, încearcă acest preparat.

Ai nevoie de:

4 linguri de iaurt simplu

4 linguri de gel de aloe vera

5 felii de castravete decojit

Într-un blender, amestecă toate ingredientele până obții o pastă netedă și omogenă. Aplică preparatul pe pleoapa superioară, precum și în jurul ochilor și lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. Acest tratament pentru conturul ochilor trebuie efectuat o dată pe săptămână.

3. Pungi de ceai rece

Ai nevoie de:

2 pungi de ceai verde sau mușețel

1 pahar de apă

Mai întâi umezește plicurile de ceai cu apă, apoi pune-le la frigider timp de 30 de minute. După ce s-au răcit, scoate-le din frigider și aplică-le pe ochi în timp ce stai culcată pe pat. Lasă-le pe ochi aproximativ 20 de minute. Ceaiul descongestionează zona ochilor și tonifică pielea, reduce cearcănele și dezumflă pungile de sub ochi.

3. Castravete

Veți avea nevoie doar de două felii de castravete pe care le-ai clătit în prealabil. Pune-le pe ochi în timp ce stai culcată. Lasă să acționeze 15 minute înainte de a clăti cu apă rece. Castravetele va hidrata stratul subțire al pielii și va descongestiona zona ochilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel