Potențial vaccin anti-COVID-19 din tutun, dezvoltat în SUA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plante de tutun, cultivate pentru crearea unui vaccin anti-COVID-19
Plante de tutun, cultivate pentru crearea unui vaccin anti-COVID-19

BAT dezvoltă un potențial vaccin anti-COVID-19 folosind o nouă tehnologie asupra plantei de tutun. 

Vaccin COVID-19. Un posibil vaccin pentru COVID-19 s-ar obține prin aplicarea unei noi tehnologii asupra plantei de tutun. Ideea aparține celor de la BAT și este aplicată în laboratoarele unei companii subsidiare de biotehnologie din SUA, KBT. Testele pre-clinice au început.

"Dacă totul merge conform planurilor, BAT speră că, având alături partenerii potriviți și sprijinul agențiilor guvernamentale, vor putea fi fabricate între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână. Plantele de tutun oferă posibilitatea unei dezvoltări mai rapide și mai sigure a unui vaccin comparativ cu metodele convenționale. Ar putea fi create între 1-3 milioane de doze de vaccin pe săptămână", se arată într-un comunicat.

Noua tehnologie utilizată presupune o creștere rapidă a plantei de tutun, cu o serie de avantaje față de clasica modalitate de producere a unui vaccin. Argumentele, arată compania, sunt: "Este potențial mai sigură, dat fiind faptul că plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane. Este mai rapidă pentru că elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid – 6 săptămâni în plantele de tutun față de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenționale. Formula vaccinului dezvoltat de KBP rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenționale, care au adesea nevoie de refrigerare. Are potențialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză".

Subsidiara din Statele Unite a BAT și o altă companie farmaceutică, alături de Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate și Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA), au ajuns pe prima pagină a ziarelor americane în 2014 pentru că au oferit un tratament eficient pentru Ebola.

Conform sursei citate, compania subsidiară a clonat recent o porțiune a secvenței genetice a COVID-19, dezvoltându-se un potențial antigen care a fost introdus în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat și se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

"Suntem în legătură cu Autoritatea pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) și așteptăm îndrumare pentru pașii următori. Suntem de asemenea în legătură cu Departamentul pentru Sănătate și Îngrijire Socială al Marii Britanii și cu BARDA în Statele Unite, pentru a le oferi sprijinul și acces la cercetările noastre, cu scopul de a grăbi dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19.
Dezvoltarea unui vaccin este o muncă dificilă și complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă în cadrul platformei prin care explorăm cu ajutorul tehnologiei utilizarea plantei de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guvernele și toate părțile interesate pentru a contribui la câștigarea luptei împotriva COVID-19. Ne aliniem în totalitate cu angajamentul Organizației Națiunilor Unite privind implicarea întregii societăți pentru combaterea problemelor globale", susține dr David O'Reilly, directorul de Cercetare Științifică al BAT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel