Prefectul Capitalei: În jurul școlilor pe o rază de 50 de metri se va purta mască

Dana Lascu |
Data publicării:
Părinții care așteaptă copii să iasă la poarta școlilor vor trebui să poarte mască. Foto: Pixabay
Părinții care așteaptă copii să iasă la poarta școlilor vor trebui să poarte mască. Foto: Pixabay

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit, în ședința de sâmbătă, că în jurul școlilor din Capitală, pe o rază de 50 de metri unde există „potențial” de aglomerare la venire și la plecare se va purta mască de către care vor staționa în acel perimetru, a anunțat prefectul Alin Stoica.

„Încă nu s-a terminat Comitetul pentru Situații de Urgență. Discuțiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spații aglomerate. În principiu am stabilit că, în jurul școlilor unde există potențial de aglomerare la venire și la plecare și sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinați, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul școlii. Acolo va fi obligatorie purtarea măștii pentru cei care vor staționa în acest perimetru. (...) Așa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliția Jandarmeria vor monitoriza și vor face propuneri către Comitetul pentru Situații de Urgență”, a spus prefectul Alin Stoica.

El a afirmat că monitorizările vor consta în „observări făcute, notate și transmise, adică un fel de observare empirică a situației de pe teren” și că toate măsurile stabilite astăzi vor intra în vigoare imediat.

Alin Stoica a anunțat și că fiecare angajator în parte decide dacă în birouri se va purta sau nu mască de protecție, precizând că la Prefectură, în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate, nu se va purta mască.

„Este decizia proprie a fiecărui operator sau fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli intern de către fiecare angajator în parte. Încă nu am stabilit (la Prefectură - n.r.), dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a precizat prefectul Capitalei.

Întrebat dacă există o țintă de vaccinare stabilită la nivel Capitalei, Alin Stoica a spus că deși guvernul nu a hotărât încă niște ținte de vaccinare, el și-a propus ca în București să se ajungă, până la finalul lunii, la un număr de 20.000 de persoane.

„Nu este stabilită o țintă de vaccinare. O așteptăm pentru că am văzut în CNSU că Guvernul își va propune niște ținte de vaccinare. În momentul în care le vom primi, evident vom depune tot efortul să-l facem. Pot spune că noi am stabilit, nu oficial, dar avem o țintă de vaccinare în București de 20.000 și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii”, a menționat Alin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel