Primul caz de REINFECȚIE cu tulpina mutanta de coronavirus din Africa de Sud, pacientul e ÎN STARE CRITICĂ

Dana Lascu / 14 feb 2021 / 20:42
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Medicii din Franța tratează un pacient grav bolnav de COVID-19 care a fost infectat cu coronavirus, s-a vindecat, iar patru luni mai târziu s-a reinfectat cu tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud. Cazul a fost publicat într-un raport de caz și este primul de acest gen.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, care se vindecase de COVID, dar a ajuns în stare gravă la spital, patru luni mai târziu, după ce s-a infectat a doua oară, de data aceasta cu tulpina mutantă dn Africa de Sud, avea antecedente de astm. 

Inițial el a avut primul test pozitiv pentru Covid-19 în septembrie, când a venit la spital cu febră și dificultăți de respirație. 

Simptomele au persistat doar câteva zile, iar bărbatul a ieșit apoi negativ la două teste Covid-19, în decembrie 2020.

Cu toate acestea, bărbatul a fost internat în spital în ianuarie și a fost diagnosticat cu varianta sud-africană de coronavirus. 

Starea pacientului s-a înrăutățit, iar în prezent este în stare critică, fiind conectat la un ventilator.

„Aceasta este, după cunoștințele noastre, prima descriere a reinfecției cu varianta sud-africană (varianta) care provoacă un COVID-19 sever, la patru luni după o primă infecție ușoară”, au spus autorii unui studiu publicat săptămâna aceasta în revista Clinical Infectious Diseases (link direct raport de caz).

Opt mutații cheie

Varianta de coronavirus 501Y.V2 care a apărut la sfârșitul anului trecut în Africa de Sud, a provocat imediat alarmă în rândul specialiștilor în boli infecțioase. 

Are opt mutații cheie, dintre care una afectează proteina spike a virusului, făcând-o mai eficientă la legarea de celulele umane și, prin urmare, mai infecțioasă, notează rfi.fr. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy