Primul transplant de plămâni la un pacient infectat cu coronavirus din Europa

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Transplant organe
Transplant organe

La Spitalul Universitar AKH din Viena a fost efectuat cu succes primul transplant de plămâni la o pacientă cu coronavirus din Europa, săptămâna trecută. 

Reprezentanții spitalului universitar AKH Viena au spus că pacienta în vârstă de 45 de ani avea COVID-19 și nu ar fi supraviețuit fără transplant, dar că acum se recuperează bine, au anunțat reărezentanții AKH într-un comunicat emis astăzi. 

„În opinia noastră, se descurcă excepțional de bine și nu există probleme majore”, a spus dr Walter Klepetko, șeful Clinicii de transplant pulmonar de la AKH Viena, citat de meduniwien.ac.at (link direct)

Spitalul a spus că pacientul era în stare bună de sănătate, fără a avea comorbidități (boli anterioare) înainte de a se infecta cu coronavirus în urmă cu opt săptămâni. La scurt timp după ce s-a îmbolnăvit, însă, starea ei s-a deteriorat dramatic ajungâncă să aibă insuficiență respiratorie, în asemenea stadiu încât nici măcar ventilarea mecanică nu mai era posibilă, ea fiind ținută în viață de un aparat  ECMO. 

„Situația era fără speranță” a spus dr Klepetko. „Plămânii ei erau ca un bloc, nu mai rămăsese nimic”, a continuat acesta. 

AKH Viena descrie operația ca fiind „extrem de complicată”, dar de succes.

Dr Klepetko a adăugat: „Toate organele funcționează și suntem foarte mulțumiți. Dar mai e mult până când o vom putea externa din spital ”.

În clinica profesorului dr Walter Klepetko au fost transplantați, de-a lungul timpului, zeci de pacienți români care aveau nevoie de  plămâni noi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel