Primul vaccin împotriva COVID pentru animale. Cât durează imunitatea serului la patrupede

DCMedical Team |
Data publicării:

Primul vaccin pentru animale, denumit Carnivac-Cov, a fost creat în Rusia. S-au făcut studii clinice pe câini, pisici, vulpi și nurci.

Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a anunțat că a fost înregistrat primul vaccin împotriva COVID pentru animale. ”Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale. (...) Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, afirmă directorului adjunct al Autorității Federale, Konstantin Savenkov.

Experții ruși susțin că imunitatea durează şase luni după vaccinare, însă testele clinice nu se opresc aici, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel