Probioticele: cum alegi cel mai bun iaurt probiotic

Angela Sabău / 28 mai 2021 / 10:12
Probiotice: iaurtul este una dintre cele mai bune surse    Foto: pixabay.com
Probiotice: iaurtul este una dintre cele mai bune surse Foto: pixabay.com

Probioticele sunt benefice pentru întregul organism, echilibrând microbiomul intestinal. Iaurtul este una dintre cele mai bune surse de probiotice, însă mare atenție la detalii. Iată cum îl alegi pe cel mai bun.

Probioticele aduc beneficii pentru întregul corp. „În intestin se găsesc trilioane de microbi cunoscuți sub numele de microbiom intestinal, iar ceea ce mâncăm și bem poate afecta echilibrul acestui microbiom intestinal”, spune Caroline Susie, R.D.N., un nutriționist dietetician înregistrat în Dallas.

Când probioticele pătrund în sistemul digestiv, acestea echilibrează și combate bacteriile dăunătoare, menținând colonul puternic și ajutând la eliminarea infecțiilor. Probioticele sunt importante pentru gestionarea simptomelor legate de sindromul intestinului iritabil, diaree, constipație, intoleranță la lactoză și colită ulcerativă, deoarece descompun alimentele fibroase, cum ar fi anumite fructe, legume și cereale integrale.

Tipul de probiotic pe care cel mai probabil îl întâlniți se numește Lactobacillus acidophilus, iar experții spun că este cel mai benefic. Susține digestia generală, promovează zahărul din sânge sănătos și vă ajută corpul să reziste infecțiilor cu drojdie. De asemenea, este asociat în mod obișnuit cu Bifidus regularis și Lactobacillus casei, alte două bacterii probiotice care îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea intestinală.

L. acidophilus se găsește în varză murată, miso, tempeh și brânză, dar majoritatea dieteticienilor recomandă iaurt, deoarece este accesibil, accesibil și ușor de utilizat în dieta ta.

Cum se alege cel mai bun iaurt probiotic

Oferta de iaurturi de la supermarket ar putea copleși pe oricine. Experții sunt de acord că nu toate iaurturile sunt surse probiotice bune, însă spun că există două lucruri principale de căutat pe o etichetă.

În primul rând, asigurați-vă că scrie „conține culturi vii și active”, spune Dana Eshelman, dietetician și fondator al A Dash of Dana Nutrition Coaching.

Apoi, acordați atenție conținutului de zahăr - unele iaurturi pot conține mai mult zahăr decât un castron de înghețată!

„Bacteriile rele din intestin se dezvoltă cu zahăr”, explică Eshelman. Deci, excesul de zahăr poate face ca bacteriile rele să le depășească cele bune, ducând la inflamații și chiar la boli cronice, motiv pentru care sunt recomandate probioticele.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy