Prof Dr Adrian Streinu-Cercel: Antibiotice și antivirale, beneficii și toxicitate, la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL

Prof dr Adrian Streinu-Cercel va explica luni, 26 august 2019, de la ora 11.00, în a doua parte a interviului pentru Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, care sunt beneficiile antibioticelor și antiviralelor, dar și care sunt efectele lor adverse și riscurile de administrare. Emisiunea va fi transmisă simultan, de DC News și DC Medical, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale celor două publicații,

Reputat specialist în boli infecțioase, dr. Adrian Streinu-Cercel este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București și director general a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

El vine din nou, luni, 26 august, la Academia de Sănătate, pentru a vorbi despre cele mai cunoscute medicamente care sunt folosite contra infecțiilor date de bacterii și de viruși. Este vorba de antibiotice și antivirale.

Antibiotice și antivirale, cu bune și rele

În primul rând profesorul va explica cum se dezvoltă rezistența la antibiotice și care sunt repercusiunile ei în organism. Prof dr Adrian Streinu – Cercel va vorbi și depre antivirale, notând succesul incredibil avut, în România, de tratamentul contra hepatitei C, dar și despre tratamentul contra infecției cu HIV.

Vom afla cu această ocazie care sunt pericolele administrarii neconforme cu planul de tratament a celor două tipuri de medicamente, adică ce pățești când ei prea multe antibiotice sau nu le ei cum trebuie, dar și ce se întâmplă dacă uiți să-ți iei antiviralele la timp.

Nu în ultimul rând, profesorul va prezenta un proiect care își propune să descopere cât de multe antibiotice am deversat în mediul înconjurător, pentru a putea cuantifica impactul lor asupra oamenilor.

Emisiunea va fi transmisă, simultan, luni, 26 august 2019, de la ora 11.00, de DC News și DC Medical, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale celor două publicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel