Prof dr Nicolae Suciu: Cel mai important este să găsim mijloacele de prevenție și predicție a cancerelor

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Nicolae Suciu. Foto: DC Medical
Prof dr Nicolae Suciu. Foto: DC Medical

Prof dr Nicolae Suciu a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, (DCNews și DCMedical), despre cancerele genitale și problematica lor în România. Acesta atrage atenția asupra importanței prevenției în vindecarea bolilor.

Prof dr Nicolae Suciu este cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, medic primar obstetrică-ginecologie și, din 2010 încoace, manager general al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu" din Capitală, a vorbit la Academia de Sănătate de cancerele de sferă genitală.

Prof dr Nicolae Suciu spune că prevenția și predicția cancerelor este vitală, astfel că acesta recomandă femeilor să meargă la controale regulat și să fie în strânsă legărură cu medici de familie.

"Medicii de familie, la fel ca și noi, specialiștii, cunosc lucrurile care trebuiesc aduse și promovate, și pe care dacă le-am face, nu am ajunge la stadialități ale afecțiunilor oncologice în care să ne adresăm efectelor bolii și să încercăm să facem o ameliorare sau o încetinire a cursului evolutiv natural al bolii.
Cel mai important este să găsim mijloacele de prevenție și se predicție", a spus medicul.

Mai mult, acesta atrage atenția asupra creșterii numărului de cancere, acesta datorându-se și scăderii vârstei la care adolescenții își încep viața sexuală.

"Problematica vieții sexuale are un trend descendent, apare deja din adolescență și cînd o serie de afecțiuni pot influența negativ starea de bine a adolescenților", a explicat acesta.

Potrivit medicului, o modalitate bună pentru prevenție ar fi vaccinarea împotriva tulpinii virusului HPV, la nivel național.

"Mă refer la infecția cu HPV, cu papylomavirus, care stă la originea cancerului cervical.
Un real succes ar fi dacă am reuși să găsim resurse financiare să se facă o vaccinare împotriva tulpinilor acestui virus, atât pentru populația feminină, cât și pentru populația masculină",

Ce trebuie făcut ca numprul cazurilor de cancere genitale să scadă, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel