Profesorii și celelalte cadre didactice, când se vor vaccina contra COVID-19. Dr Gheorghiță: Vă dau un termen realist

Dana Lascu |
Data publicării:
Profesor în clasă. Foto: Pixabay
Profesor în clasă. Foto: Pixabay

Col Dr Valeriu Gheorghiță a explicat că toate cadrele didactice, nu numai profesorii, sunt considerate a fi categorie prioritară și se vor vaccina în etapa a doua. Dar trebuie întâi numărate și stabilită intenția de vaccinare

„Este prevăzut în strategia de vaccinare, personalul din învățământ este inclus în personalul care deservește activitățile esențiale. (....) Câți dintre profesorii din România vor fi imunizați, nu pot să vă dau un răspuns ferm, vorbim de datele pe care le știți, de un procent de intenție de vaccinare de circa 50%. Vom vedea în final care va fi intenția reală de vaccinare și efectiv persoanele care se vor vaccina din acest domeniu, al învățământului.

Ceea ce ține de noi și de organizarea campaniei de vaccinare este să creăm mediul favorabil prin care aceste persoane dacă doresc să se vaccineze, să aibă acces. Momentul exact în care se va întâmpla acest lucru, și accesul personalului din învățământ, urmează a fi stabilit în perioada următoare.

Dar și aici lucrurile nu trebuiesc privite matematic, pentru că vorbim de un proces dinamic și care depinde de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și de adresabilitatea persoanelor către centrele de vaccinare. (...)

În ceea ce privește catagrafia personalului care dorește să se vaccineze din sistemul de învățământ, din ceea ce știu, din discuțiile cu Ministerul Educației, urmează să se trimită acest tip de chestionar în vederea evaluării intenției de vaccinare tocmai pentru a dimensiona cât mai aproape de realitate numărul persoanelor care doresc în final să se vaccineze.

Iar ca termen realist (pentru începerea vaccinării lor, n.r.) aș putea spune, probabil început de februarie, sfârșit de lună ianuarie”, a declarat col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel