Profesorul Rafila, după ce a avut COVID-19: Când se va vaccina și ce vaccin ar fi ales, dacă putea

Dana Lascu |
Data publicării:
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina

Profesorul Alexandru Rafila a făcut, anul trecut, chiar înainte de alegere, COVID-19. Pentru că a avut o variantă ușor simptomatică a decis că pentru el cea mai bună schemă de vaccinare ar fi fost următoarea: 

„Am  mai explicat că m-aș vaccina cu vaccinul de la AstraZeneca. Din păcate nu mă mai calific, pentru că am depășit vârsta de 55 de ani, așa că mă voi vaccina cu unul dintre celelalte două, cu Pfizer sau Moderna. Asta e situația”, a explicat profesorul Alexandru Rafila. 

Specialistul, care a avut anul trecut COVID-19 cu ușoare simptome, spune că a făcut un raționament în momentul în care a spus că ar fi ales vaccinul de la AstraZeneca. 

„Este o opțiune pe care o am eu, mai ales pentru că eu am și trecut prin boală, și discuțiile legate de imunogenicitatea vaccinului de la AstraZeneca, care aparent, în studiile clinice, au fost ceva mai reduse, cred că reprezintă un argument pentru o persoană care știe că a trecut prin boală de relativ puțin timp și care are anticorpi. Deci, stimularea aceasta imună - de acolo vine și discuția legată de administrarea unei singure doze de vaccin la cei care au făcut boala - ea nu trebuie să fie exagerată, și atunci este bine să găsești o soluție încât să ții în echilibru acest lucru”, a subliniat Alexandru Rafila, la Antena 3. 

El a explicat și că încă nu s-a vaccinat și că așteaptă să treacă un anumit interval de timp până când va face vaccinul. 

„Nu m-am vaccinat încă, o voi face probabil la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Cum eu am trecut prin infecție, abia pe data de 21 martie se vor împlini 90 de zile. Și respect să treacă acest interval până la vaccinare”, a arătat profesorul Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel