Programare prin telefon sau direct la centrul de vaccinare. Dr Valeriu Gheorghiță: vor fi niște modificări

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că vor fi o serie de schimbări privind programarea la vaccinarea împotriva COVID.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai mediilor de afaceri, ai asociațiilor de pacienți  cu boli cronice ”tocmai pentru a găsi și identific elementele comune care să fie utile atât pentru accesul la vaccinare, cât și pentru transmiterea mesajelor în ceea ce privește conștientizarea beneficiilor și a importanței vaccinării”.

”Vor fi în perioada următoare implementate niște modificări în ceea ce privește modalitatea de programare în ideea în care extindem diverse mijloace și căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare. Plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural, dar nu numai, este dificilă accesarea platformei de programare și atunci trebuie să găsim o serie de soluții, de metode complementare prin care o persoană să beneficieze de vaccinare.

Două soluții concrete: va exista posibilitatea de programare telefonică tot prin intermediul operatorului de call center. Persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare fără să existe nevoia creării unui cont în platformă.

O altă modalitate este ca persoana respectivă să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt, în mod deosebit, persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare și se trec pe listă exact în respectivul centru și se va stabili ziua în care să se prezinte pentru vaccinare. Încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea”, a subliniat medicul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel