Proiect AMVVD: primul centru de recuperare medicală pentru militari

Angela Sabău |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Primul centru de recuperare medicală pentru militari urmează să fie construit. Inițiativa aparține Asocițaiei Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir" Târgu Mureş.

Preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD)"Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir" Târgu Mureş, plutonier adjutant principal (r), Mihai Ilaş, şi-a exprimat speranţa că primul Centru de recuperare medicală din România a militarilor va fi realizat cât mai curând. Declarația a fost făcută în cadrul manifestărilor organizate de "Ziua Veteranilor",

"Aniversarea 'Zilei veteranilor' (...) este recunoştinţa statului român pentru militarii participanţi în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest. La nivel de ţară, 10.000 de militari fac parte din asociaţie. Avem 20 de militari decedaţi în teatrele de operaţii şi peste 200 răniţi. Un proiect important pentru noi reprezintă Centrul de recuperare a militarilor veterani, care se află la Mănăstirea Dealu din Târgovişte, unde militarii români, participanţi în teatrele de operaţii, cu susţinerea militarilor din SUA. Vrem să înfiinţăm acel centru de recuperare pentru România. Un alt proiect al asociaţiei din Mureş îl constituie construirea unui monument al militarilor veterani din teatrele de operaţii (...) Din păcate avem 6 militari decedaţi din Garnizoana Târgu Mureş, primul ofiţer fiind maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, iar răniţi avem, din păcate 15", a declarat plt. adj. principal (r), Mihai Ilaş, citat de agerpres.ro.

Acesta a spus că în cadrul proiectului de construire a centrului de recuperare a militarilor, Primăria Târgovişte a pus la dispoziţie fostul spital al Mănăstirii Dealu, urmând ca Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" să asigure finanţarea construirii noului centru.

În cadrul unei ceremonii la care a participat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, şi conducerea Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, eroii din teatrele de operaţii au fost comemoraţi la Târgu Mureş printr-o slujbă specială, urmată de depuneri de coroane de flori mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel