Putin-Burger, noul "nimic-burger". Povestea CIUDATĂ a burger-ului INVENTAT pentru președintele rus: Avea 1.952 gr, exact cât anul nașterii lui

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Putin Burger Foto: Pexels @Valeria Boltneva / Agerpres
Putin Burger Foto: Pexels @Valeria Boltneva / Agerpres

Cum a ajuns "Putin Burger" un eșec incredibil. Povestea burger-ului inventat, care nu a existat niciodată.

Vladimir Putin este în atenția tuturor în ultimele săptămâni. 

Deși liderul rus vrea să dea impresia că este alături de poporul său și nu este un fugar, așa cum este acuzat de adversarii săi, specialiștii au descoperit un detaliu care l-a dat de gol.

Sâmbătă, Vladimir Putin ar fi avut o întâlnire, la aceeași masă, cu un grup de angajați ai companiei Aeroflot, cărora le-a spus că "denazificarea Ucrainei decurge conform planului". Era momentul special gândit ca  președintele Rusiei să arate că este absolut calm și că războiul nu este singura sa preocupare.

Cum arată meniul lui Vladimir Putin

Totuși, planul lui Vladimir Putin a avut o scăpare, iar experții care au analizat imaginile cu mare atenție au tras concluzia că, de fapt, întâlnirea liderului de la Kremlin cu angajații nu a existat și videoclipul a fost trucat. 

Ei bine, nu este singurul moment în care o informație falsă legată de Vladimir Putin înconjoară Internetul.

De exemplu, în urmă cu doar câțiva ani, un burger a declanșat un dezacord internațional.

Burgerul lui Vladimir Putin, creat special pentru ziua de naștere a președintelui rus a târât un restaurant din New York într-o dispută despre ceea ce criticii spun că sunt știri false de la Kremlin, potrivit The Guardian

Atunci, o chelneriță a restaurantului mexican din New York, a declarat presei de stat ruse că burgerul cu cinci chiftele, servit cu cartofi prăjiți, sos și salată, cântărea exact 1.952 de grame, o referire la anul în care Putin s-a născut la Leningrad.

"Credem că Vladimir Vladimirovici este un politician remarcabil și o figură istorică", a declarat o barmaniță. Videoclipul a fost produs de Ruptly, o companie deținută de RT, canalul de televiziune susținut de Kremlin. "Am decis să îi dedicăm o zi pe an lui Putin", a declarat o altă barmaniță.

Ei bine, întreaga campanie și videoclipul au fost un fals enorm.

Când Alexey Kovalev, un jurnalist rus al cărui site web expune propaganda Kremlinului, a sunat la restaurant, un barman i-a spus: "Acest lucru nu are nicio legătură cu noi".

Vezi și: Ce DIETĂ are Vladimir Putin. Meniul și regulile CIUDATE pe care le-a IMPUS. Mâncarea sa, SCANATĂ, la fel ca cea a Reginei Elisabeta

"Cazul ciudat al burgerului lui Putin"

 

"În fiecare an, pe 7 octombrie, restaurantul din New York servește un burger uriaș care poartă numele lui Vladimir Putin, pentru a-i sărbători ziua de naștere. Demnă de Heart Attack Grill, această bestie este un burger cu maioneză picantă, sriracha, ceapă și coriandru, servit cu cartofi prăjiți picanți. Cântărește aproape 2 kilograme (1.952 de grame mai exact, ca un ecou al anului de naștere al lui Putin) și costă 30 de dolari. Termină-l în mai puțin de 30 de minute și îl primești gratis!", era reclama făcută atunci.

Channel One, canalul de televiziune emblematic al Kremlinului, a difuzat asta constant, ca o dovadă a adorației uneori subînțelese, dar cu adevărat unanime a lumii față de Putin: "Nu doar liderii străini îi urează la mulți ani președintelui Rusiei, ci și cetățenii obișnuiți și, mai mult, în moduri extrem de originale". 

În realitate, acest burger nu există și nu a existat niciodată!

În primul rând, restaurantul mexican despre care se vorbea nici măcar nu oferă burgeri în meniul său, motiv pentru care nu ar fi creat o astfel de "ofertă specială".

"Managerul restaurantului a fost nevoit să dea o declarație, pentru că firma lui a fost târâtă într-un fals incredibil: "Lucy's Cantina Royale a fost subiectul unei farse care a implicat ziua de naștere a lui Vladimir Putin. Restaurantul nostru nu a sărbătorit niciodată ziua de naștere a lui Vladimir Putin, în niciun fel, formă sau mod, și nu a oferit niciodată un "Putin Burger""

Cei doi vinovați, care l-au convins pe manager să îi lase să pregătească burgerul monstruos și să filmeze un segment despre acesta din motive neclare, au fost în cele din urmă concediați. Putin burger, noul "nimic-burger"?", relatează foodperestroika.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel