Radu Țincu, semnal de alarmă: la 10.000 de cazuri pe zi vom depăși capacitatea de terapie intensivă

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr. Radu Tincu
Dr. Radu Tincu

Medicul Radu Țincu atrage atenția că dacă se va depăși nivelul actual al infectărilor cu SARS-CoV-2, secțiile de terapie intensivă vor fi depășite.

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, crede că e necesar să înceapă să scadă numărul infectărilor, considerând că atunci când vom depăși acest așa-zis platou cu aproximativ 10.000 de cazuri pe zi, secțiile de terapie intensivă nu vor mai face față solicitărilor.
Medicul a vorbit în direct la B1, unde și-a explicat punctul de vedere. 
„Cel mai probabil această rată mare de pozitivare mai degrabă ține de faptul că aceste teste provin din weekend și cel mai probabil discutăm de teste care au fost efectuate conform definiției de caz, ceea ce înseamnă o incidență mai mare a pozitivității testelor respectiv. Am văzut, totuși, că în ultima săptămână am avut o fază de platou oarecum, ceea ce e un element pozitiv, însă este obligatoriu să începem faza descendentă, pentru că la 10.000 de cazuri pe zi cel mai probabil vom depăși capacitatea de terapie intensivă în perioada următoare”, a spus el.

De asemenea, a mai comentat medicul, se pune un accent foarte mare pe aparatele de ventilație mecanică.
„Ce am mai văzut și e extrem de important de spus, dorește ca creșterea capacității secțiilor de Terapie Intensivă, ceea ce este un lucru extraordinar de bun, însă se pune un accent foarte mare pe aparatele de ventilație mecanică. Am mai transmis acest lucru și folosesc prilejul acestei intervenții să mai spun încă o dată că este nevoie, nu doar de aparate de ventilație mecanică, ci și de aparate de oxigeno-terapie cu flux crescut și cu concentrație crescută de oxigen. Aceste aparate sunt aparate intermediare, între masca de oxigen și aparatul de ventilație mecanică. Marele avantaj al acestor tipuri de aparate de ventilație cu flux crescut, ventilație non-invazivă cu flux crescut, este că ele pot fi folosite și în afara secțiilor de Terapie Intensivă, ceea ce va da posibilitatea secțiilor de Pneumologie, de Medicină Internă și de Boli Infecțioase să poată gestiona acești pacienți în interiorul secțiilor lor, astfel încât să rezervăm secția de Terapie Intensivă pentru cazurile foarte severe care necesită într-adevăr intubație și ventilație mecanică”, a declarat Radu Țincu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel